Fındık çakıldı! 10 liranın altına düştü.

​Karadeniz’de fındık üreticisinin durumu perişan.

Fındık çakıldı! 10 liranın altına düştü.

Haber61/Haber Servisi Levent USTABAŞI

TMO’nun piyasaya müdahale ederek 10,5 lira levant kalite fındık açıklaması sonrası 10’un üzerine çıkması beklenen fındık fiyatı serbest piyasada 10’un altını gördü.

Üreticiler sosyal medya hesaplarından isyan etti. Bir gurbetçi üretici şöyle yazdı; Evet sevgili dostlar 10 günlük fındık çilesi bitti nihayet 12 dönüm arazi 350 kg fındık kg fiyatı 9.25 tl karşılığı 3.237 tl masraf yakışık 3.000 tl allah bereket versin bize bunu reva görenler sağolsun var olsun şimdi doğru istanbul 'a asıl işimize yoksa aç kalacağız ata dede yadigarı fındık bizi doyuramaz lâkin anlamadığım bizim halkımızın çoğu bu durumdan rahatsız değil beni asıl düşündüren bu. Diğer bir üretici ise, “Yahu bu fındığı biz toplamazsak daha mı iyi olacak?” Diye sordu. Bir üretici de “Karadeniz’den milletvekili seçilip Ankara’ya gidenler neden halkına sahip çıkmıyor?” diye sorguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler