Finans camiası Trabzon'da buluşuyor

20. Finans Sempozyumu 19-22 Ekim 2016 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Trabzon’da düzenlenecek.   Finansal Yönetim,  Sermaye Piyasaları ve Menkul Kıymetler, Uluslararası Ticaret ve Finans, Ba

Finans camiası Trabzon'da buluşuyor
20. Finans Sempozyumu 19-22 Ekim 2016 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Trabzon’da düzenlenecek.
 
Finansal Yönetim,  Sermaye Piyasaları ve Menkul Kıymetler, Uluslararası Ticaret ve Finans, Bankacılık ve Finansal Hizmetler, Faizsiz Bankacılık, Kurumsal Yönetim, KOBİ ler, Borsalardaki Güncel Gelişmeler,  Finansal Krizler, Merkez Bankacılığı ve Para Politikalarının kalbi Trabzon’da düzenlenecek olan 20. Finans sempozyumunda atacak.
 
SEMPOZYUM ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Köseoğlu, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Emir ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Bulut Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek 20. Finans sempozyumu çalışmaları hakkında görüşmede bulundular.
 
FİNANS CAMİASININ TRABZONDA BULUŞMASINI ÖNEMSİYORUZ
Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’u kongre merkezi haline getirme çalışmalarının çok yönlü olarak devam ettiğini bu anlamda 20. finans sempozyumuna Trabzon’un ev sahipliği yapmasından büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Hacısalihoğlu, “Tarihine baktığımız zaman Trabzon’un bölgesinde bir finans ve ticaret merkezi olduğunu görüyoruz.  Bu bakımdan ülkemizin finans sektöründeki bütün tarafların Trabzon’da buluşmasını önemsiyoruz. Sempozyumun yanı sıra konuklarımız Doğu Karadeniz’in doğasını, kültürünü, tarihini burada yaşayacaklardır.” dedi.
 
FINANSİN AKTÖRLERİ DAVET EDİLİYOR
KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Emir Finans Bilim Platformu aracılığı ile 20. Finans sempozyumunun düzenleneceğini belirtti. Sempozyuma Türkiye’nin bu alandaki aktörleri olan Borsa İstanbul, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takas ve Saklama Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sponsorlar ve Yerel Firmaların davet edildiğini, Üniversite Öğretim Elemanları, Lisansüstü Öğrencileri ve Kurumların katılacağını vurguladı.
 
İL VE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR SEMPOZYUM
Sempozyumun getirileri hakkında paylaşımda bulunan Emir şöyle konuştu. “2016 yılında ekim ayı içerisinde yapılması planlanan 20. Finans Sempozyumu hem üniversitemiz hem de Trabzon için büyük bir tanıtım imkanı sağlayacaktır.
 
Finans alanındaki akademisyenler, araştırmacılar ile uzmanların yanı sıra reel sektör yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirilen ve yoğun bir ilgiyle karşılanan Finans Sempozyumunun Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenmesi, gerek üniversitemiz, gerekse de ilimiz için ayrı bir önem arz etmektedir. 
 
Sempozyumun Finans Bilim Platformu’nun desteğiyle düzenli yapılması, finans alanında çalışan bilim insanlarını motive etmekte, heyecanlandırmakta ve daha çok ve nitelikli yayın yapılmasını teşvik etmektedir.
 
Sempozyum  muhteviyatında yer alacak bildiri konuları kapsamı itibariyle gerek ulusal gerekse uluslar arası açıdan öncü çalışmaların hazırlanması, bir taraftan para ve sermaye piyasaları için  diğer taraftan reel kesime yönelik detaylı ve faydalı araştırmaların ve analizlerin oluşması, mevcut problemlere ve bu problemlerin çözümüne yönelik  somut değerlendirmelere ulaşılması hedeflenmektedir.”
 
İLK ÜÇ BİLDİRİYE PARA ÖDÜLÜ
Emir, Finans Sempozyumunun değişmeyen bir özelliği de Bilim Kurulu tarafından yapılan bağımsız değerlendirme sonucunda dereceye giren ilk 3 tebliğe para ödülü verilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler