FETÖ'nün sağ kolu olarak bilinen Davut Hancı yargılanıyor

FETÖ'nün önde gelen isimlerinden biri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Hancı'nın yargılanmasına devam edildi.

FETÖ'nün sağ kolu olarak bilinen Davut Hancı yargılanıyor

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) önde gelen isimlerinden biri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Davut Hancı'nın, yargılandığı davanın ikinci duruşması gerçekleştirildi.


Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Kocaeli 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Davut Hancı ve gizli tanık "Harran", Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Sanık avukatları ile Hancı'nın yakınlarının hazır bulunduğu duruşmayı, Hancı'nın Kanada vatandaşlığının da bulunması nedeniyle Kanada Büyükelçiliği İkinci Sekreteri ve İkinci Konsolos Gillian Shimmons da izledi.

Tanık beyanlarının okunmasının ardından gizli tanık "Harran", SEGBİS üzerinden yaptığı beyanında, savcılıkta verdiği ifadesinde, Türklerin toplandığı kahvede Hancı'nın dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği için tartıştığını ve Kanada'da toplantılar düzenlediği yönündeki beyanların kendisine ait olduğunu söyledi.

Tutuklu sanık Davut Hancı, kendisine sorulması üzerine, atılı suçları kabul etmediğini belirterek, tanıkların bahsetmiş olduğu Türklerin toplandığı belirtilen kahveye hayatında gitmediğini iddia etti.

Gizli tanık Harran, beyanında, "Öncelikle iftira ettiğimi söylüyor. İftirayı Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 milyon vatandaşı ve bütün dünya gördü. Bunların kurduğu kumpaslar, bunların attığı iftiralar, bunlar milyonlarca gencimizin sorularını çaldılar. Sadece bir düzeltme yapmak istiyorum. Ben yemin ettiğim için düzeltme yapıyorum. Tarih konusunda çok emin değilim 2008 ya da 2009 olabilir. Aradan uzun bir süre geçti. Tekrar namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki aramızda öyle bir tartışma olmuştur ve o dedikoducuların gittiği yer dediği yerde olmuştur" ifadesini kullandı.

Hancı'nın, toplantılar düzenleyip himmet paraları topladığını ileri süren "Harran", beyanının devamında, "İsimleri belirtmek istemiyorum o çok iyi biliyor. Osman ve bu kişi tarafından her hafta herkese istisnasız mesaj gönderiliyordu. Toplanan bütün paraların Davut'ta toplandığına tekrar yemin ederim" şeklinde konuştu.

"Harran", Kanada'da yaşadığı şehirde Davut Hancı'nın ne kadar çok seyahat ettiğini herkesin çok iyi bildiğini anlatarak, "Pasaportumda benim hangi şehirlere hangi ülkelere giriş çıkış yaptığım bellidir' diyor. Kanada pasaportu taşıdığınız zaman giriş ve çıkışlarda Türkiye'deki gibi damga vurulmaz. Sadece tarih konusunda tereddütüm var, diğer bütün ifadelerime sonuna kadar sahip çıkıyorum." dedi.

Sanık müdafinin sorusu üzerine "Harran", bu konuyu Hancı'nın kendisiyle yüz yüze konuştuğunu ve ifadesine sonuna kadar sahip çıktığını vurgulayarak, cumaya giden arkadaşlarına Davut Hancı ve Osman isimli şahıstan cemaat toplantılarına çağıran mesajlar geldiğini aktardı.

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı beyanında, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini, delillerin toplanmamış olması, sanığın, üzerine atılı suçun katalog suçlardan olması gerekçesiyle tutukluluk halinin devamını talep etti. 

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber