FETÖ'den tutuklanan Tonya kaymakamı serbest bırakıldı

Tutuklanan Tonya Kaymakamı, "Adalete güveniyorum" demişti.

FETÖ'den tutuklanan Tonya kaymakamı serbest bırakıldı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Samsun’da tutuklanan Tonya Kaymakamı Halit Mengi, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı.



Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında geçen Eylül ayında savcılıktaki işlemlerinin ardından örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Mengi, daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cevaevine gönderilen Tonya Kaymakamı Halit Mengi, yine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından, “Adalete’e güveniyorum” açıklamasını yapan Mengi’nin, Samsun’dan Trabzon’a hareket edip ardından Tonya’ya geçeceği öğrenildi.

HALİT MENGİ KİMDİR?

1981 Yılında Gümüşhane İlinin Kelkit İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2003 yılında mezun oldu. 2003 yılında kısa bir süre Maliye Bakanlığında çalıştıktan sonra 2005 yılında Kaymakam adayı olarak İçişleri Bakanlığında göreve başladı. 2006-2007 yılları arasında İngiltere'nin Southampton Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İyi derecede İngilizce bilen kaymakam Mengi; sırasıyla Konya-Tuzlukçu, Batman-Gercüş ve Erzurum-Tortum ilçelerinde görev yaptıktan sonra 18.09.2014 tarihinde Tonya'ya atanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber