Fatih Suat Oyman: Trabzon’un en büyük sorunu plansızlık

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’dan özel açıklamalar geldi

Fatih Suat Oyman: Trabzon’un en büyük sorunu plansızlık

Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar’ın CHP İlçe başkanı Fatih Suat Oyman Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Oyman Trabzon’un en büyük sorununun plansızlık olduğunu belirtti.

Oyman açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Özele ve farklı ilçelere gittiğimizde çok farklı sorunlarla karşılaşıyoruz. Sorunlar öyle bir hale gelmiş ki birini halletmeye çalışıyorsunuz öbürü karşınıza çıkıyor. Sorun çözmek namına şehirde atılan adımlar eğer verimli yerine getirilebilir bir şey olsaydı bunların hepsinden kurtulmamız lazımdı. Fakat görüyoruz ki bu sorunlar çözülmektense daha farklı sorunlar yaratıyor. Bizim yönetici olarak görevimiz nedir sorunları en aza indirmek. Bizim görevimiz halkın huzurunu sağlayabilecek bir ortam yaratmaktır. Bunu yapamadığınız zaman sıkıntılar doğuyor. Bugün Gülbahar Hatun Mahallesine gelmiştik. Turizm sezonu meydan taraflarında buralara uğramadı. Bu ekonomik koşullarda yaz dönemi bittikten sonra ben ne yağacağım, en büyük sorunların başında esnafın dengesizliği. Esnafla sohbet ettiğiniz zaman bununla karşılaşıyorsunuz. Dolayısıyla baktığınız zaman yerel yönetim bazında en çok bununla karşılaşıyorsunuz. Muhtarlarımızla görüşüyoruz alt yapıları soruyoruz bunların hepsi bizim için veri. Biz 2.5 senedir görevdeyiz ve 2.5 senedir pandemi gibi lanet bir süreç yaşamamıza rağmen sahadayız. Sahadan sürekli veri alıyoruz. Verilerle beraber söylemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yeri geldiği zaman çözüm önerilerimizi de soruyoruz. Yeri geldiği zaman olan bir projenin eksiklerini de dile getiriyoruz. Bugüne kadar görüyoruz ki karşımıza çıkıp bu böyle değildi böyle olmuştu şeklinde bizi yalanlayacak ve farklı duruma sokacak durumla karşılaşmadık. Çünkü bütün verilerimizi sahadan alıyoruz. Teknik çözümlerimiz varsa bunları da sunuyoruz. Bu sunumlarla beraber geleceğe daha sağlam adımlarla gitmeye çalışıyoruz. Çünkü şunu biliyoruz, bu siyaset dediğimiz şey ne yazık ki son dönemlerde iyice vatandaş bazında güven konusunda sıkıntı yaratan bir şey haline geldi. Biz bunu istemiyoruz. Siyaset dediğimiz şey sonuç olarak bir kent yönetimi ülke yönetiminden bahsediyorsak siyaset yönetiminin içinde belli başlı sorumluluğunuz var. Sonuç olarak temasımız insan ve bizim bu güveni yaratmamız lazım. O güveni daha sağlam yaratmak için hedefimiz neyse o hedefe doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz.

“EN BÜYÜK SORUN PLANSIZLIK”

Ekonomi dışında en büyük sorun plansızlık. Ortahisar devasa bir nüfus. Ulaşımdaki sıkıntı, ticari bazdaki sıkıntı, istihdam anlamındaki sıkıntı gibi. Bunlarla sık sık karşılaşıyoruz. Bugün baktığınız zaman bir şeyler planlanıyor ve yapılıyor. Ama projenin devamında gelebilecek sıkıntılar için ne yapıyoruz. Mesela Maraş Caddesi’nin kapatılması. Kapatılmalı mıydı? Evet çok güzel bir alan katılabilirdi. Biz özellikle şunu belirtmiştik evet kapatılması konusunda hemfikirdik fakat ulaşım nasıl planlandı. Bugün çıkıyorlar ne diyorlar onu planlamaya çalışıyoruz. Hani bir söylem var ya biz bir şey yapalım kanun sonradan gelir. Hayır öyle bir şey yok. Biz bu şehirde güzel planlamalar yapacağız ve ondan sonra bunları yürürlüğe koyacağız. Ama siz projeyi yürürlüğe koyup ben bunu biliyorum yaparım şeklinde ilerlerseniz şehir bugün meydanda trafik karmaşasını yaşar. Soru işaretleriyle karşılaşırsınız ve sıkıntıyı vatandaş çeker. Bu projelerin maliyeti vatandaşın verdiği vergilerle yapıldığı için yıkılıp tekrar yapılması yine vatandaşı mağdur eder. Şehrin en büyük problemlerinden biri dediğim gibi şehir plansızlığı ve ne yazık ki liyakat sahibi olmayan tamamen sistemin düzenine uymuş yöneticilerin var olmasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber