Fatih Suat Oyman: "Bu ilk değil, hazin son!"

CHP Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, 2009 yılında Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm kapsamında başlayan ve 2011 yılında biten projeyi ziyaret ederek durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Fatih Suat Oyman: "Bu ilk değil, hazin son!"

CHP Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm kapsamında 2009 yılında başlayan, 2011 yılında biten, TOKİ’nin Zağnos Vadisi 354 konut ve Ticaret Merkezi projesinin içindeki ticaret merkezini geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiklerini belirterek, karşılaştıkları durumun içler acısı olduğunu söyledi. Soyman şu görülere yer verdi;

Dükkanlar Kapanmış!
2013 yılında ihaleyle dükkânları satılan ticaret merkezi artık dökülüyor. Burada daha önce açılan dükkânlar ne yazık ki kısa sürede kapatmış, mevcutta ise 1-2 işletmenin faaliyette olduğu görülüyor.

Ortahisar Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan bu projeden önce o bölgede yaşayan vatandaşların yaşanmışlıklarının yerini kendi kaderine terkedilmiş bir yapı olarak anılıyor. Trabzon böyle böyle mahvedilmedi mi?
Fatih Suat Oyman:
Ortada köhne bir durum var!
Ne Ortahisar ne de Bahçecik Mahallemize yakışan bu görüntü, haliyle çevredeki vatandaşlarımızı da rahatsız ediyor! İçeri girdiğinizde ürküten görüntüler sahipsizliğini anlatıyor; köhne, tavan çökmüş, asansörlerin koruyucusu bile çıkarılmamış. Güvenlik yok, kontrol yok her şey olur!

Bedeli vatandaş ödüyor
İşyeri için konum kararının verimsiz sonuçlanmasının, Zağnos Vadisinin kent yöneticileri tarafından şehre kazandırılamamasının bedelini yine vatandaş ödüyor! Kendine ‘macera’ arayan yöneticilerle değil, bu bölgenin tarihine ve kültürüne has, insanlık ilişkilerinin pekiştiği istişare sonucu ortaya çıkacak geniş bir projenin adımları atılması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler