Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'da

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'a geldi.

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'da

Karadeniz'de sondaj faailyetlerine başlamak üzere yolan çıkan Fatih Sondaj gemisi Trabzon'a geldi. 

Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz'e açılmak için Haydarpaşa Limanı'nda yaklaşık 1.5 ay süren hazırlıkların tamamlanmasının ardından 29 Mayıs'ta İstanbul'dan uğurlanmıştı.

Sondaj Gemisi Bugün Trabzon Limanına geldi.

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'da

Fatih Sondaj Gemisi için bugün Trabzon’a gelişi münasebetiyle denizde bir karşılama töreni düzenlendi. Sahil Güvenlik gemileri ve 6 römorkör eşliğinde sirenlerle, mehter marşları ve ‘Çırpınırdı Karadeniz’ türküsü ile açıkta karşılanan gemiye megafonla Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Fatih Sultan Mehmed Han’ın Trabzon’un fethinin üzerinden geçen 559 yıla atıfta bulunarak “Fatih 599 yıl sonra Trabzon’a hoş geldin” diyerek seslendi.

İlk yerli sondaj gemisi "Fatih"i, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Yarbay Dr. Murat Sezgin ve ilgililer karşıladı.

Perşembe gününe kadar açıkta bekleyeceği bildirilen Fatih Sondaj Gemisi üzerine kurulacak platformların Trabzon Limanı’na getirilmesinin ardından limana girecek. Platformun Fatih Sondaj Gemisi’ne kurulumunu sağlayacak 165 metre yüksekliğindeki dev vinç de hazır hale getirilirken, yüksekliği ile Trabzon Havalimanı’na inecek uçakların rotasını değiştirecek olan vinç ile boğazlardan sondaj gemisinin geçmesi için sökülen kule Trabzon Limanı’nda monte edilecek.

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'da

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Ustaoğlu, "Bugün gerçekten çok gururluyuz ve onurluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'dan uğurladığı Fatih Sondaj Gemi'mizi bugün Trabzon'umuzda karşıladık." dedi.

Ustaoğlu, Fatih Sondaj Gemisi'nin Trabzon için ayrı bir önemi olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Trabzon, 1461 yılında Fatih'in fethettiği bir şehir. Fatih'in fethettiği şehirde şimdi Fatih Sondaj Gemi'miz bölgemizde. Karadeniz'de arama tarama faaliyetinde bulunacak. Bugün kendilerini burada karşılayarak, başarı dileklerimizi ilimiz halkı adına ilettik. Allah yar ve yardımcıları olsun, Rabbim yollarını açık ettik, Allah kazadan, beladan korusun. İnşallah güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Demirlemeden sonra parçalarının takılma süreci var. 15 gün içerisinde arama tarama çalışmalarına başlayacak. "

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'da

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'da

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'da

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'da

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon'da

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler