Fatih Sondaj gemisi 4 saatlik çalışmanın ardından Trabzon Limanı'na çekildi

Fatih Sondaj Gemisi römorkörler ile 4 saatlik çalışmanın ardından çekilerek Trabzon Limanı’na giriş yaptı

Fatih Sondaj gemisi 4 saatlik çalışmanın ardından Trabzon Limanı'na çekildi

Karadeniz’de sondaj faaliyeti gerçekleştirmek için 1 Haziran günü İstanbul’dan Trabzon’a gelerek açığa demir atan Fatih Sondaj Gemisi kule birleştirme ve diğer hazırlıkları için bu sabah 4 saatlik bir çalışmanın ardından römorkörler eşliğinde Trabzon Limanı’na girerek demirledi.

İstanbul’dan 29 Mayıs günü Karadeniz'e açılan Fatih Sondaj Gemisi 1 Haziran günü Trabzon’a geldi. Açıkta 5 gün bekleyen gemi bugün sabah saat 07.00 sıralarında 180 ton çekme kapasitesi olan 5 römorkör eşliğinde motor çalıştırmadan ağır ağır Trabzon Limanı’na çekildi. Trabzon Limanı’nın 10,5 metre olan derinliğinin dev geminin pervane çalıştırmasına sorun teşkil edeceği için böyle bir karar alınırken, geminin açıktan liman içerisine alınarak rıhtıma yanaşması 4 saat sürdü. Geminin Trabzon Limanı’na girişi sırasında Mehter Takımı eşliğinde mehter marşları ve Kahramanlık türküleri seslendirildi.

Trabzon Limanı’nda kule birleştirme işlemini yapacak olan 165 metre yüksekliğindeki dev vincin tüm hazırlıklarının da bittiği belirtilirken, 70 metre yüksekliğindeki vinç ile boğazlardan sondaj gemisinin geçmesi için sökülen kule Trabzon Limanı’nda Fatih Sondaj Gemisi’ne monte edilecek. Diğer hazırlıklarının da tamamlanması ile geminin 20 Haziran’da Trabzon'dan ayrılması bekleniyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, karşılama töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmak, ekonominin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmanın önemine dikkati çekti.

Çalışmanın, Türkiye için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, "Karadeniz'de bulunacak olan petrol, sadece petrol olarak değil, başta kimyasal olarak da şehrimizin, bölgemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bölgenin sadece tarıma, ticarete bağlı değil, sanayi altyapısının oluşmasına da büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş de Trabzon'un, Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli eyalet merkezlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Ermiş, Trabzon Limanı'nın da tarihin derinliklerinden gelen büyük işlevler ortaya koyduğuna işaret ederek, "Trabzon Liman İşletmeciliği olarak, al bayrağımızı taşıyan Fatih'imize hoş geldiniz diyoruz. İyi ki varsınız. Her türlü desteği verdiğimiz Fatih'i evimizde misafir edip en iyi şekilde hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Sondaj gemisi 4 saatlik çalışmanın ardından Trabzon Limanı'na çekildi

Fatih Sondaj gemisi 4 saatlik çalışmanın ardından Trabzon Limanı'na çekildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler