Fatih 1461 TÜBİTAK finalinde

2. Uluslararası TÜBİTAK insansız hava araçları yarışmasında, Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi'nin projesi olan Fatih 1461 finalde yarışacak.

Fatih 1461 TÜBİTAK finalinde
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından TAI Ankara Kahramankazanki tesisinde düzenlenen  2. Uluslararası TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması'nda finale kalan   yerli ve yabancı 97 takım, tasarladıkları İHA'lar ile TÜBİTAK tarafından belirlenen görevleri yerine getirip parkurları tamamlayarak dereceye girebilmek için mücadele edecekler. TRBBİLSEM takımı FATİH 1461 adlı İHA ile Döner Kanatlı Hava Aracı katagorisinde yarışacak. 

Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Abdulvahap Altın, " TRBBİLSEM Takımı, özellikle 2017 Tübitak UAV yarışmasına katılım sağlamak ve İHA'lar konusunda araştırma yapmak üzere  kurulan bir kulübümüzdür. İHA kulüp çalışmalarımız KTÜ Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik in danışmanlığı, Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi Fizik öğretmeni Lütfü Kurt, KTÜ  öğrencileri Cem Bayır ve Hüseyin Ali Çınar ın rehberliğinde yürütülmektedir. Takım gece gündüz demeden çalıştı. Emeği geçen kerkese teşekkür ediyorum. Yerlilik ve millilik önceliğimizdir. Biz mutlaka ama mutlaka üretmeliyiz. FATİH 1461 merkezimizde eğitim gören lise öğrencilerimizin bir projesidir. Öğrencilerimiz bu süreçte ülkemizin  değişik üniversitelerinden ve ülke dışından gelen İHA ları görüp, yaşanılan süreci paylaşacaklar, tecrübe kazanacaklar." dedi.

KTÜ Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik, "Trabzon Bilim ve Sanat Merkezini tebrik ediyor, TRBBİLSEM Takımı kutluyorum. Zorlu bir süreci aşarak finale kaldılar. Ben de onlara gönüllü olarak destek veriyorum. Finale kalan takımlara bakıldığında 3 lise ve sadece 1 takım Bilim ve Sanat öğrencileri var, diğerleri üniversite öğrencileri. Bu iş azim, kararlılık ve disiplinli çalışma gerektirir. Bu ekip bu işi başardı, başaracak. Ülkemize borcumuz var, icat yapmalıyız, üretmeliyiz. Şimdi çok ama çok çalışma zamanı. Süreçte bu ekiple iz biracak çalışmalar yaoacağız." dedi.

Takım Danışmanı : Prof. Dr. Uğur Çevik

Takım Kaptanı : Melikşah Ustaömer

Takım üyeleri : Mert Lüleci, Barbaros Affan Yıldırım, Muhammet Ali Korkmaz, Ozan Mert Erol, Kadir Can TÜZÜNER.

Yarışma ,16 Temmuz  da düzenlenecek kapanış töreniyle sona erecek. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler