Ev kadınlarına "İstiridye Mantar Yetiştiriciliği" kursu

Akçaabat'ta "İstiridye Mantar Yetiştiriciliği" kursu başlıyor.

Ev kadınlarına "İstiridye Mantar Yetiştiriciliği" kursu

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "İstiridye Mantar Yetiştiriciliği" kursunun başlayacağı bildirildi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kursun 2. kez düzenleneceğini belirterek, "Amacımız ilçemizde fındık ve sebzeciliğin yanında mantar üretimini artırarak tarımsal çeşitliliği, çiftçilerimizin gelir ve refah seviyelerini artırmaktır." ifadelerine yer verdi.

Eyüpoğlu, eğitimlerin teorik bölümünün eğitim salonunda gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Uygulamalı eğitimleri, Emine Bayram'a ait Darıca Mahallesi'ndeki mantar seralarında düzenleniyoruz. Kursumuz, 15 Ekim'de 70 kursiyerimizle başlıyor. Kurslara özellikle ev hanımlarının başvurusu daha fazla.  Hanımların ev işlerinin yanında aile ekonomisine de ek gelir getirecek ve rahatlıkla yapılabilecek bir iş. Eğitimler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl Öztürk tarafından verilecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler