Esnaftan Yavuz Selim İsyanı! “Trabzon’un geleceğine çimento dökmektir”

Yavuz Selim stadı etrafındaki esnaf stadın yeniden yapılmasını istiyor.

Esnaftan Yavuz Selim İsyanı! “Trabzon’un geleceğine çimento dökmektir”

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yapılıp yapılmayacağı belirsizliğinim koruyan Yavuz Selim Stadı için bölge esnafı basın açıklaması yaptı.

Akyazı Stadının yapılması sonrasında Hüseyin Avni Aker Stadı ve Türk Futboluna damga vuran çok sayıda futbolcu ve teknik adamın yetiştiği Yavuz Selim Stadı yıkılmış ve yerine Millet Bahçesi yapılmasına karar verilmişti. Yapılacak olan Millet Bahçesi içerisinde Yavuz Selim Stadının yeniden yapılması gündeme gelirken stadın yapılıp yapılmayacağı ise hala netlik kazanmış değil.

Stat etrafında bulunan esnaf ise basın açıklaması yaparak stadın yeniden yapılmasını istediklerini belirttiler. 

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“GENÇLER SPOR ALANINDAN SOKAK ALANINA MAHKUM OLMUŞTUR”

“Kavakmeydan Mahallesinin esnafları olarak Yavuz Selim Futbol Sahamızı geri istiyoruz. Trabzon’da yarım asırdan fazla tarihi olan nice efsane futbolcuların yetiştiği gençlerin idman ve maç yaptıkları Yavuz Selim sahasının olmayışı bizleri derinden üzmektedir. Kavakmeydan Mahallesinde yaşayan, burada ticaret yapan esnafımızı işleri son derece kötüye gitmiş olup, yaşam mücadelesi vermek durumunda bırakılmıştır. Cıvıl cıvıl bir yaşam alanı adeta terk edilmiş bir duruma dönüşmüştür. Amatör sporcular, hakemler, gözlemciler, kulüp yöneticileri her gün bu yaşam alanında faaliyet göstermekte hatta emeklilerin ücret vermeden maç seyri zevkini aldıkları, tek olan bu sahamız maalesef yok olmuş ve adeta gençler spor alanından sokak alanına mahkum olmuştur. Büyükşehir Belediye başkanımız Murat Zorluoğlu'ndan bu kararını gözden geçirmesini, herkesin uğrak yeri olan bu sahanın canlı tutulması için gençlerin ve amatörün idman yapacakları, maçlarını oynayacakları bir hale getirilmesi için gerekli girişimde bulunmasını ve bu bölgede esnafımızın ticaretinin tekrar yaşamasını sağlamak için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ediyoruz.”

Esnaftan Yavuz Selim İsyanı! “Trabzon’un geleceğine çimento dökmektir”

“TRABZON’UN GELECEĞİNE ÇİMENTO DÖKMEKTİR”

Esnaf Kamuran Baştürk, Haber61’e yaptığı açıklamada “burada her türlü spor çeşidi mevcuttu ve Trabzonspor’a çok büyük faydaları da vardı. Yavuz Selim gibi Trabzon’un kalbinde bulunan sahayı kapatmak Trabzon’un geleceğine çimento dökmektir. Bir anne çocuğunu diğer mahallelerden buraya gönül rahatlığı ile gönderebiliyordu ama artık Beşirli’ye yada diğer mahallelere gönderemez. Burada parti ve rant davası yok. Bizim davamız spor. Burada insanlar maç seyredip stres atacak. Rica ediyoruz Yavuz Selim’i yaşatalım” dedi.

“TRABZONSPOR’UN FUTBOLCUSU DA HOCASI DA BURADA YETİŞTİ”

Hüseyin Keleş ise “herkese soruyorum. Trabzon’da şuanda futbol nerede oynanıyor? Bu soruya daha önce bebeğinden ev hanımına kadar herkes Yavuz Selim diye cevap verirdi. Trabzonspor’un futbolcusu da hocası da burada yetişti. Futbolu bilmeyen dahi Yavuz Selim’de futbol oynandığını bilirdi. Trabzon’da futbol Yavuz Selim olmazsa olmaz” dedi. 

“FUTBOL BURADA DOĞMUŞ VE BU BİZİM ELİMİZDEN ALINIYOR”

Servet isimli bir vatandaş ise, “Futbol şehri Trabzon diyoruz. Trabzon’da Yavuz Selim’i tanıyoruz ama bu değerlerimiz elimizden alınıyor. Bizim bir değerimiz futbol var. Bununla neden oynanıyor. Futbol burada doğmuş ve bu bizim elimizden alınıyor. Yavuz Selim’in yeniden yapılmasını ve futbolcumuzun yaşatılmasını canı gönülden istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber