Eski Trabzon Valisi Adil Yazar yeniden siyasete giriyor

Artvin Şavşatlı Adil Yazar 2023 Genel seçimlerinde Artvin Milletvekili adayı olma yolunda.

Eski Trabzon Valisi Adil Yazar yeniden siyasete giriyor

1999-2003 yılları arasında Trabzon Valisi olarak görev yapan Artvin Şavşatlı Adil Yazar 2023 Genel seçimlerinde Artvin Milletvekili adayı olma yolunda. 2007 genel seçimlerinde Artvin CHP adayı olarak seçimlere katılan Adil Yazar seçilememişti.

Ülkenin içinde olduğu durumun herkese sorumluluk yüklediğini ifade eden Yazar bilgi-birikim ve tecrübelerini siyasette değerlendirmek istediğini ifade etti. Yazar’ın yeniden CHP Artvin Milletvekili adayı olması bekleniyor. Uzun yıllar devlet bürokrasinde başarılı hizmetlere imza atan Adil Yazar’ın adaylığına Artvin halkı ve parti çevreleri de sıcak bakıyor.

Adil Yazar kimdir? 

Adil Yazar ilk öğrenimini Artvin Şavşat’ta, üniversiteyi Ankara’da tamamladı.

Gölköy, Vezirköprü gibi ilçelerde kaymakamlık, mülkiye müfettişliği, mülkiye teftiş kurulu başkan yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı genel sekreterliği, 1986-1988 yılları arasında Bilecik, 1988-1991 yılları arasında Muş, 1991-1993 yılları arasında Sinop, 1996-1999 yılları arasında Niğde ve 1999-2003 yılları arasında Trabzon valilikleri yapmıştır. 2007 Türkiye genel seçimlerine Artvin CHP adayı olarak katılmış ancak seçilememişti.

Eski Trabzon Valisi yeniden siyasete giriyor

Eski Trabzon Valisi yeniden siyasete giriyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber