“Erzincan-Trabzon demiryolu stratejik bir yoldur”

Ortahisar kent konseyinden Rize TSO başkanına cevap.

“Erzincan-Trabzon demiryolu stratejik bir yoldur”

Trabzon Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun Erzincan – Trabzon Demiryolu ile ilgili sözlerine cevap verdi.

 
Dündar Ayyıldız yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun katıldığı programda demiryolu ile ilgili kullandığı, ‘Erzincan’dan üstten aşağıya konuşulan bir güzergah var. Biz bunu istemiyoruz, buna karşıyız. Üstten aşağıya hangi ile demiryolu inerse insin bir ilin mutluluğu diğer ilin mutsuzluğu olamaz’ ifadeleri bizleri çok şaşırtmıştır.
 
ŞEHİR OLARAK BAKMAK YANLIŞTIR
 
Sayın Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın müjdelediği ve Ulaştırma Bakanlığının yatırım programı envarterine girmiş olan Trabzon-Erzincan Demiryoluna bizzat karşı olduğunu söylemiştir. Bu mega proje Karadeniz bölgesini güney illere ve uluslararası bağlantılara ulaşma projesidir. Trabzon’a özel bir proje değildir. Bu yatırımla birlikte Doğu Karadeniz illerinin tamamı kalkınacak ve gelişecektir. Erzincan-Trabzon demiryolu kesinlikle stratejik bir yoldur. Bu yolu bir şehir demiryolu olarak görmek yanlıştır. Bu demiryolu Trabzon kadar Rize, Giresun ve bütün Karadeniz’e de katkı sağlayacaktır. Çünkü biz inanıyor ve görüyoruz ki bu bölgenin herhangi bir vilayetine yapılan yatırım tüm bölgeyi olumlu yönde etkilemektedir. Hal böyleyken meseleye bir şehir açısından bakmak Türkiye’yi üzmektir.
 
SAHİP ÇIKMALIYIZ
 
Samsun-Sarp demiryolunu biz de çok önemsiyoruz ve istiyoruz. Ama Sayın Karamehmetoğlu’nun Erzincan-Trabzon demiryoluna karşı yaptığı bu talihsiz açıklamalarını doğru bulmuyoruz. Bölgeye yapılacak tüm mega projelere yine bölge olarak sahip çıkmalıyız. Nasıl ki Trabzon olarak Rize’ye yapılan Havalimanı, Ovit Tüneli, Çevre Yolu gibi mega projelere sahip çıktıysak aynısını herkesten beklemekteyiz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber