Engelli maaşlarının kesilmesi en çok onu üzdü!

Herşeyi anlattı...

Engelli maaşlarının kesilmesi en çok onu üzdü!
Ülkemizde birçok iş göremez vatandaşımız vardır. Devlet de bu vatandaşlara her ay belirli oranlarda yardım etmektedir. Ancak bu konuyla ilgili olarak çok ilginç bir durum yaşandı ve özürlü maaşları kesilmeye başlandı. Peki özürlü maaşları neden kesildi? Devlet yeni çıkardığı bir yasayla devlet engelliye “Ya evde kal özürlü maaşı al, ya merkezde kal harçlık al” dedi. Peki ama bu ne demek oluyor.

Bu yönetmeliğe göre hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olmayanlar muhtaç sayılıyor. Buna göre ise bir kişinin maaş alması için geliri 255 lirayı geçmemelidir. Şimdiye kadar yapılan ödemelerde ise evde bakım maaşı olaya dahil edilmiyordu ancak bunun da dahil edilmesi ile birlikte bazı vatandaşların geliri 255 liranın üstüne çıkmış oldu. Durum böyle olunca da bazı vatandaşların geliri 255 liranın üstüne çıktı ve maaşlar da kesilmeye başlandı. İşte bu yüzden binlerce vatandaş mağdur olacak.

Biz de Haber61 ekibi olarak Trabzon'da yaşayan 30 yaşındaki doğuştan "down" sendromlu Hüsna Serdar'ın annesi Ayşe Serdar yaşadıkları çileyi Haber61 mikrofonlarına anlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler