Emir Yuşa'nın ailesinden “Mutluluğa Kurşun Sıkma” çağrısı! Dededen örtbas iddiası

Trabzon’da yorgun mermi deneniyle hayatını kaybeden Emir Yuşa Yazıcı’nın ailesi basın toplantısı düzenledi.

Emir Yuşa'nın ailesinden “Mutluluğa Kurşun Sıkma” çağrısı! Dededen örtbas iddiası

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’da 11 Ağustos 2021 tarihinde yorgun mermi nedeniyle hayatını kaybeden Emir Yuşa Yazıcı’nın ailesi, “Mutluluğa Kurşun Sıkma” kampanyası kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Bugün saat 12:00’da Trabzon Valiliği önünde düzenlenen basın toplantısında Emir Yuşa Atıcı’nın babası Mustafa Atıcı, annesi Asiye Atıcı, Ablası Sanem Atıcı ve Dedesi Enver hamarat katıldı.

Dede Enver Hamarat, bu tarz olayların muhtarlar tarafından örtbas edildiğini belirtti.

Baba Mustafa Atıcı “Silahla kutlama yapılmaması konusunda inşallah en kısa zamanda umduğumuz noktaya ulaşacağız” ifadelerini kullanıp “Bilindiği üzere 11 Ağustos 20211 günü Ortahisar ilçesi Yeşilbük ilçesinde 15 yaşındaki evladımız Emir Yuşa Yazıcı’yı nerden geldiği belli olmayan katil bir mermi yüzünden kaybettik. Bu süreçten sonra, bu silah olayına karşı bir mücadele başlattık. Sayın valimiz, il jandarma alay komutanlığımız, Trabzon emniyet Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir belediyesi, Trabzonspor Kulübü, Karadeniz Teknik Üniversitesi iletişim Fakültesi dekanlığı olmak üzere bir çok kurum arkamızda oldular. Dünde çok güzel bir kampanya başlattılar. Buradan hepsine tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda oğlumuzun katili de bulunacak. Jandarma bu konuda büyük çaba sarf ediyor. Gerekeni yapmaya çalışıyorlar. İnşallah bu süreci en kısa zamanda halledip umduğumuz noktaya inşallah en kısa zamanda ulaşacağız.” Dedi.

Trabzonspor’un bugünkü maçına da değinen ve galibiyet sonrasında yaşanacak sevince dikkat çekerek “Lütfen mutluluğa kurşun sıkmayın” hatırlatmasını yaptı.

Mustafa Atıcı “Bugün Trabzonspor’un Karagümrük ile belki de şampiyonluğu ilan edecekleri bir maçımız var bu akşam. Bu sadece Trabzon için değil bütün ülke için geçerli. Bunu sadece Trabzonla sınırlamak yanlış olur. Biz bu ateşi Trabzon’dan yaktık tüm Türkiye’ye yaymak amacındayız. Bugün taraftarımızda ricamız, galibiyet halinde lütfen hava silah sıkmayın. Silahla kutlama olmaz. Bize sıktığınız bir mermi, bizim gibi ailelerin ömür boyu acısı oluyor. Sizden ricam galibiyetten sonra mutluluğunuzu yanınızdaki insanlara sarılarak kutlayın. Silaha sarılarak mutluluk olmaz. Lütfen mutluluğa kurşun sıkmayın.” Dedi.

Anne Asiye Atıcı ve Abla Sanem atıcı da "Ben de bu süreçte yanımıza olan herkese teşekkür ediyorum. Her anlamda o sene bu sene olsun gerçekten bu silah işi son bulsun.” İfadelerini kullandılar.

Dede Enver Hamarat da olayın ört bas edildiğini iddia edip “Burada bir olay oluyor. Jandarma aranıyor, jandarma da muhtarları arıyor “Burada böyle bir şey oldu mu?” diye. Muhtarlar da bunu örtbas etmeye çalışıyor. Burada muhtarlarımıza çok iş düşüyor. Kesinlikle bazı şeyleri muhtarlar biliyor diye düşünüyorum. O şikayet eden kişi ile irtibat kursa jandarma daha güzel olur diye düşünüyorum. Bizim yaşadığımız yer öyle bir yerde ki aşağıdan yukarı atılan mermiler zaten orada toplanıyor. Biz şikayetçiyiz o hususta.” İfadelerini kullandı.

Baba Mustafa Yazıcı tekrar söz alıp, olayı yapanın kendisini bildiğini belirtti ve “Bu olayı yapan kendini çok iyi biliyor ve hala saklanıyor. Nereye kadar saklanacak. O vicdanla nasıl yaşayacak. Bilerek yaptı demiyorum. Asla diyemem. O mesafeden isteyerek bilerek vuramazsın. Ama yediğin haltı biliyorsun. 15 yaşındaki bir çocuğun hayatını alıyorsun ve hala evinde rahat rahat oturabiliyorsan ben senin insanlığından şüphe ederim.” Dedi

Anne Asiye Yazıcı ise “Eğer çoluk çocuk sahibi ise o evinde çocuğuna sarılarak yatıyor ben tişörtüne sarılarak yatıyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber