Elazığ depremini Trabzon niçin yaşadı? Prof. Dr. Osman Bektaş böyle açıkladı...

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında Prof. Dr. Osman Bektaş Trabzon ve Rize’yi bekleyen tehlikeye dikkat çekti.

Elazığ depremini Trabzon niçin yaşadı? Prof. Dr. Osman Bektaş böyle açıkladı...

Haber61 – Haber Servisi – Elazığ’da meydana gelen 6.8 Büyüklüğündeki deprem sonrasında Haber61 köşe yazarı Karadeniz Teknik Üniversitesi eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, köşesinde önemli bir konuya dikkat çekti.

Elazığ depreminin çok geniş bir bölgede hissedildiğini belirten Bektaş, bu bölgeler arasında yaklaşık 270 km uzakta bulunan Trabzon’un da olduğunu ifade etti. 

Prof. Dr. Bektaş bu durum ile ilgili olarak “Jeofizik verilere göre Trabzon-Akçaabat yöresi faylarla sınırlı genç tortulların olduğu bir çöküntü havzasıdır. Bu havzaya ulaşan deprem dalgaları kırılma ve yansımadan dolayı havzayı kısa zamanda terk edemez ve havza içerisinde abartılı bir şekilde büyür. Bu yüzden 250 km uzaklıktaki depremi rahatlıkla hissedebiliriz” dedi.

TRABZON VE RİZE’DEKİ BÜYÜK TEHLİKE

Prof.Dr. Osman Bektaş yazısında Trabzon ve Rize’yi ilerleyen dönemde büyük bir tehlikenin beklediğini de açıkladı.

Bektaş, “Bu günkü resmi deprem tehlikesi haritasına göre Trabzon’dan 10 km açıkta Karadeniz’den geçen fayın önümüzdeki 90 yıl içeresinde üretebileceği en büyük deprem 6,6 büyüklüğündedir. Böyle bir depremin gerçekleşmesi Trabzon ve Rize için çok kötü sonuçlar oluşturacağı büyük olasılıktır.” İfadelerini kullandı.

PROF. DR. OSMAN BEKTAŞ'IN KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber