“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”

Recep Nişancı'dan 15 Temmuz açıklaması.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Nişancı 15 Temmuz 2016’da Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yıldönümünde şu açıklamayı yaptı:


“15 Temmuz bizlere içimizde üzeri tozlanan, Vatan sevdası, Millet olma bilinci, ben değil biz olabilme ve Devlete sahip çıkma duygumuzu yeniden hatırlattı. Bu değerlerin bizler için vazgeçilmez olduğunu ve can pahasına korunması gerektiğini ortaya koydu.15 Temmuz da Türk halkı, darbelerin ve antidemokratik uygulamaların kim tarafından yapılırsa yapılsın asla kabul görmeyeceğini tüm dünyaya ilan etti. Özellikle ülke olarak tek vücut olmamız bu hain girişimin başarısız kalmasındaki en büyük etken olduğunu” ifade etti.

Açıklamanın devamında; TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri odası Trabzon Şubesi olarak, 15 Temmuz akşamı bazılarının sessiz kaldığı, sonuçları gözlediği, karanlık gecenin başında “insanların vazgeçilmez hak ve özgürlüğünü hiçe sayarak demokrasiye yapılan her türlü darbe girişimini kınıyoruz” SMS’i tüm üyelerine göndererek, duruşunu belirlemiş ve milletin yanında yer almıştır, dendi.

Açıklamanın devamında; Tüm üyelerimiz ve vatandaşlarımız bilmeli ki, 15 Temmuz tarihi asla unutulmamalı ve tekrarının yaşanmaması için gelecek nesillere gerekli eğitim, kültür ve şuur verilmelidir. Bizler için canını feda eden şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimiz asla unutulmamalıdır. Bu vesileyle Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz dendi ve Son olarak; Biz TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri odası Trabzon Şubesi olarak, hain 15 Temmuz akşamı hainlerce planlanan darbe/kalkışımı lanetliyor ve “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz, dediler.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber