Ege'deki deprem için korkutan tahmin

Ege Denizi'nde dün yaşanan ve yürekleri ağza getiren deprem için Haber61.net yazarı ve KTÜ Jeoloji Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Osman Bektaş, yeni bir deprem yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Ege'deki deprem için korkutan tahmin

Haber61 / Haber Merkezi

Egedenizi açıklarında yaşanan ve birçok ilde hissedilen 6.2 şiddetindeki deprem için "Deprem Yunan sahillerinden Ege sahillerine doğru göç ediyor" diyen Jeoloji Profesörü Osman Bektaş, benzer şiddette yeni bir depremin yaşabileceğini söyledi.


Prof. Dr. Osman Bektaş depremle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Ege Denizinde, Türkiye ile Yunanistan arasında uzanan Kuzey Anadolu Fayına paralel faylar üzerinde, 2010 ile 2017 yılları arasında,  depremsellik Yunanistan’ın doğu sahillerinden Türkiye’nin batı sahillerine doğru göç etmektedir. Son 7 yıllık depremselliğe baktığımızda depremselliğin sadece batıdan doğuya doğru değil aynı zamanda kuzeyden Saros Körfezinden güneye doğru paralel faylar üzerinde göç ettiğini izliyoruz. Bu sava göre yakın gelecekte paralel fayların daha doğudaki Ege Bölgesinde 6-7 büyüklüğünde bir deprem yaşama olasılığı yüksektir. Yapı stokumuz eski ve çoğu yönetmeliğe uymadığından dolayı son İzmir Dikili depremi ile hasar almış binaların artçı depremlere dayanması zordur. Bu nedenle evi hasar almış aileliler evlerine girmesini önermiyoruz." 







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler