Düzköy halkı dışarıda yemek ve meyve bırakma… Jandarmadan ilginç terör uyarısı

Jandarma Düzköy halkını PKK konusunda uyarıda bulundu.

Düzköy halkı dışarıda yemek ve meyve bırakma… Jandarmadan ilginç terör uyarısı
Doğu Karadeniz bölgesinde son dönemlerde artan terör saldırıları sonrası emniyet güçleri önlemlerini almaya devam ediyor. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon’da ilçelerde yaşayan vatandaşlara ise PKK konusunda uyarılar yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Düzköy İlçe Jandarma komutanlığı ilçede yaşayan vatandaşları uyarırken ilginç isteklerde bulundu. Jandarma komutanlığı yapmış olduğu uyarıda akşam ‘market’ ve ‘bakkalları’ kapatan esnafların dışarıda gıda malzemesi ve meyve bırakılmaması yönünde uyarıda bulundu.

İlçede ki mahalle ve köy sokakları ve kahvelerini camlarına asılan bildirilerde, ‘Bakkal ve Marketlerin önlerinde geceleyin ekmek veya meyve bırakmayın, bırakana izin vermeyin.’ Uyarısında bulunuldu. Jandarma havaya ateş edilirse gerçek çatışma çıktığında vatandaşın hissetmeyeceğini vurgulayarak Rast gele silah atmayınız. Zaten kanunen yasak! Bir süre sonra halk tarafından kanıksanacak ve gerçek bir terör saldırısı olduğunda kimse bakmayacak.’ Halktan havaya ateş etmemesini istedi.

Haber61.net’in ulaştığı uyarı bildirisinde Jandarma’nın Düzköy halkından istedikleri şöyle;
Obalardaki; Kullanmadığınız boş evlerinizi sık sık kontrol ediniz ettiriniz. Başka İl ve İlçelerden gelen Mevsimlik işçi ve İnşaat işçilerini Jandarma ve Polise bildiriniz. Konaklamak için gelenleri Jandarma ve Polise bildiriniz. ‘
Özellikle Ormanlık alanda ve sisli havalarda şüpheli şahıs görüldüğünde derhal polis ve Jandarmaya bildirin.
Herhangi bir olay olduğunda bulunacağınız ihbar ve şikayette açık kimliğinizi ve ulunduğunuz mevkii yi görevli kolluk kuvvetine vermekten kaçınmayınız.
‘Size tarif sorana hemen tarif yapmayın biraz sohbet edin şahsın hal ve hareketlerini çözüm sonra hareket edin.’
Kendini Jandarma ve Polis gibi tanıtan şahıslara mutlaka resmi kimliğini sorun "

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber