Düşünür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz; "Trabzon eğitimde geri kalmadı şu anda finali yapıyor!"

Türkiye’de eğitim sektörünün önemli halkalarından olan Düşünür Bilge Koleji Trabzon’da açılıyor. 

Düşünür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz; "Trabzon eğitimde geri kalmadı şu anda finali yapıyor!"
Haber61/Haber Servisi

Levent USTABAŞI

Türkiye’de eğitim sektörünün önemli halkalarından olan Düşünür Bilge Koleji Trabzon’da açılıyor.  Çukurçayır Mahallesi’nde kent mimarisine uygun bir yapıda hazırlanan yeni bir binada hizmete başlayacak olan kolejin yönetimi basının karşısına çıktı.

Toplantıya Düşünür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz, Genel Müdür Yardımcısı Birkan Kılıç, Eğitim Direktörü Orhan Akşahin, Dünya Diller Koordinatörü Müjgan Yeşiloğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve YÖM okulları kurucusu Kahyan Karlı, Trabzon Kurucuları Zehra Ermiş katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz, eğitim alanında Trabzon’un önemli adımlar attığını belirterek şu tespitte bulundu; “Trabzon eğitimde büyük ivme kaydeden bir il. Bunu gördük. Şunu diyebilirim Trabzon eğitimde geri kalmadı finali yapıyor”

Başkan Behçet Yavuz tespitlerine şöyle devam etti;

Trabzon Karadeniz’in başkenti. Biz burada 5 yıldır arazi arıyorduk. Geç gelmemizin sebeplerinden biri de bu. Bu yıl uygun fiziki şartları uygun bir yer bulduk. Şimdi burada başlayacağız ama daha iyi arsa arayışlarımız da sürüyor. Yani projelerimiz, yatırımlarımız Trabzon’a sürecektir. Eğitimde finali yapan Trabzon’a biz de çekici güç olacağız. Trabzon önümüzdeki yıl bir numara olacaktır.

İzmir, İstanbul’dan sonra 10. Kampüsümüz Trabzon’da oldu.  Hedefimiz 4 yılda her bölgede 50 okul olacak. Trabzon enerjik bir yer. Güzel bağlar güçlü iletişim kurduk. Trabzon’da eğitimin çatısını daha yükseklere çıkarmak için çaba harcayacağız. Burada müthiş bir takım oluşmuş, tam bir düşünür olunmuştur. Ciddi kaliteli fark yaratan bir eğitimci kadromuzla mükemmeli zorlayacağımızı düşünüyorum.

Biz şuna inanıyoruz, sadece beyinlere bilgiyi enjekte ederek bir yere varmak mümkün değil. Becerileri de yüksek öğrenciler yetiştirmek zorundayız. Bilgi o kadar çok ki günümüzde ve o kadar rahat ulaşılabilir ki.. Biz bunun yanında ulaşılan bilgiyi nasıl kullanabileceği ve nasıl üretebileceğini göstermek istiyoruz. Eğitimimizin temelini bunlar oluşturuyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler