DSİ heyeti Beşükdüzü'nde inceleme yaptı

DSİ heyeti Beşikdüzü'nü ziyaret etti.

DSİ heyeti Beşükdüzü'nde inceleme yaptı

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek ve beraberinde ki heyet ile birlikte Trabzon da ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.
 
Ziyaretin ardından Trabzon Beşikdüzü’ne geçen Genel Müdür Acu ve beraberinde ki heyet ardından Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu, DSİ Trabzon Bölge Müdürü Mahmut Berber ve beraberinde ki heyet ile birlikte 21 Eylül tarihinde yoğun yağan yağış sonucu taşkın oluşan Beşikdüzü ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.
 
İncelemelerinin ardından açıklama yapan Genel Müdür Murat Acu, “Meteorolojik verilere göre normal yağış miktarını dört katı yağışı beş saat içinde yağmıştır. Bundan dolayı ilçe merkezinde su basması meydana gelmiştir. Olayın akabinde Belediye ve DSİ ile ilgili kurumlar gerekli müdahaleleri yapmıştırlar. Bu su basmalarının ve taşkın riskinin önüne geçmenin yolu yapılaşmayı daha düzgün hale getirmek dere kenarlarından uzak tutmaktır. Bu konuda özellikle bu bölgede ki vatandaşlarımızdan ricamız dere yataklarına ve deniz kenarlarına kalıcı ve geçici yapı yapmamalarıdır. Bölgemiz ülkemizin en çok yağış alan bölgesi taşkını ya da su basmasını önceden önlemenin yolu tedbirli davranmaktır. Bu konuda AFAD ile ortaklaşa bir çalışma yürütmekteyiz” dedi.


 
‘PİLOT İLLERİMİZİ BELİRLEDİK’’ AMACIMIZ AFET OLMADAN ÖNCE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALARAK AFETİ ÖNLEMEK
 
DSİ Genel Murat Acu, “DSİ olarak 2009 yılını Taşkın önleme yılı ilan ettik ve bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık. Ama yine de gerek yağış miktarları ve gerekse dere kenarlarına yapılan geçici ve kalıcı yapılardan dolayı maalesef ülkemizde taşkınlar yaşanmaktadır. Doğabilecek afetleri önlemek için afet olmadan tedbir almak zorundayız. Kötü şehirleşmeden dolayı bu konuda maalesef başarılı olamıyoruz. Havza bazlı taşkın risk haritaları hazırlıyoruz. Aynı zamanda şehir bazlı da çalışıyoruz. Bu çalışmalarda sona geldik. Karadeniz bölgemiz çok sıkıntılı bir bölge bu bölge de başarılı olursak ülkemizin her tarafında taşkın konusunda başarıyı yakalarız. Pilot bölge seçtiğimiz Karadeniz Bölgesinde ve Pilot seçtiğimiz illerimiz olan Samsun, Ordu, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerimizde yapılması gereken müdahaleleri tespit ettik. Bunun içinde eylem planı hazırladık. Bu bölgelerde risk alanlarını önceden belirledik. Yapılan envanter çalışmalarını AFAD ile paylaştık. İnşallah gerekli çalışmalara ivedi olarak başlayacağız. ’dedi.

Genel Müdür Murat Acu ve beraberinde ki heyet Trabzon’da son olarak DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından taşkın koruma çalışmaları tamamlanan Trabzon Yıldızlı Sera Gölü Rekreasyon alanında incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber