Down Sendromlu Çocuklardan Muhteşem Gösteri

21 Mart Dünya Donw Sendromlular Günün'de çocuklardan muhteşem gösteri.

Down Sendromlu Çocuklardan Muhteşem Gösteri

Ortahisar’da Down Sendromlu çocuklar, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle muhteşem dans gösterisi sergiledi.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen gösteriye Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, İlçe Milli Eğitim Şuse Müdürleri Murat Eskicioğlu, Sezai Mısır, Emrah Koşar, okul müdürleri, öğretmenler, down sendromlu çocuklar, aileleri ve dernek üyeleri katıldı.

Zafer Özel Eğitim, Erdoğu Özel Eğitim, Ömer Burak Terzi, Gazipaşa Özel Eğitim Down sendromu çocukların gösterilerine alkış tutarak eşlik eden Kaymakam Tolga Toğan, "21 Mart Down Sendromu Günü etkinlikleriyle amacımız toplumsal farkındalığı arttırmak, down sendromlu bireylerin toplumla iç içe olmalarına katkı sağlamak, hayatımızda ve toplumda ne kadar önemli rol oynadıklarına dair bilinci arttırmaktır" dedi.

Kaymakam Tolga Toğan engelli bireyler için Devletin evde bakım hizmetinden evde eğitim hizmetine, engelli maaşından servis hizmetine kadar her alanda önemli hizmetler sunmaktadır. Tabiiki asil önemli olan engellerini ortadan kaldırmaktır. Bu konuda da önemli çalışmalar yürütülmektedir." dedi.

Down sendromlu çocukların engelliler arasında çok daha özel bir yere sahip olduklarını ifade eden Kaymakam Tolga Toğan, "Çünkü onların duygusal dünyası çok daha geniş ve sevecen, dünyaya bakış açıları çok daha olumludur. Onun için bu çocuklara karşı bakışımız, sevgimiz ve saygımızın çok daha özel olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından down sendromlu çocuklar katılanlara muhteşem dans gösterilerini sundular. Çocukların ortaya koyduğu dans gösterileri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber