Dolandırıcılar altın vaadiyle dolandırmaya çalıştı! Trabzonlu bu numarayı yemedi!

Trabzon’da iki arkadaş dolandırıcıların oyununu ortaya çıkardı.

Dolandırıcılar altın vaadiyle dolandırmaya çalıştı! Trabzonlu bu numarayı yemedi!

Haber61 - Özel Haber - Okan Çıtlak

Trabzon’da iki arkadaş kendilerini arayan dolandırıcının oyununu bozdu.

Özel bir firmada çalışan Semih Mazlum telefonuna gelen mesajı görünce arkadaşı Soner Uzun’a gösterdi. Mesajda altın bulduğunu belirten şahsın yardım istediği ve altınları bölüşebileceği yazıyordu.

Bunun bir dolandırıcılık oyunu olduğunu anlayan ikili, mesaj atan kişiyi arayarak konuşmaları kayda aldılar. Telefonun diğer ucunda bulunan dolandırıcı İzmir’de olduğunu, elinde 1267 tane altın bulunduğunu belirtti. İzmir’e gittiklerinde buluşma yerini söyleyeceğini belirterek, adresini bir türlü vermedi Mazlum ve Uzun ise uçakla gideceklerini, nasıl buluşacaklarını ve ne kadar para götürmeleri gerektiğini ısrarla sorsalar da net bir yanıt alamadılar.

Daha sonra tekrar konuşmak üzere telefonu kapatılırken, dolandırıcı bir daha telefonu açmadı.

Yaşanan olaylar ile ilgili konuşan Semih Mazlum “Telefonuma mesaj gelince bir dolandırıcılık olayı olduğunu anladım. Arkadaşım Soner ile birlikte arayıp, konuşmaları kaydettik. Sosyal medyadan paylaşarak çevremizdekilerin bu tarz oyunlara düşmemesi için uyarmak istedik. “ ifadelerini kullandı.

Mazlum ve Uzun ayrıca herkesi bu tarz dolandırıcılara karşı uyarırken, emin oldukları konularda bile çevresindeki insanlara danışmalarının dolandırılma ihtimalini azaltacağını inandıklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber