Doktor il Başkanından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu'dan Sağlık çalışanlarına müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür.

Doktor il Başkanından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, 14 Mart Tıp Bayramında hekimlere ve sağlık çalışanlarına müjdeler veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son 20 yılda sağlık alanında büyük atılımlar yaptığını belirten AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002 yılından beri yapılan önemli sağlık yatırımlarının yanı sıra Doktorların ve sağlık çalışanlarının da özlük haklarını iyileştirerek yaptığı bütün çalışmaların neticesinde bugünkü imkân ve koşullara ulaştık. Bugün gelinen bu önemli aşamanın mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. “ ifadelerini kullandı.

Sağlık alanında yapılan yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sağlık sisteminde yapmış olduğumuz yatırımlar tüm hızıyla devam ederken doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın özlük hakları ve çalışma koşullarına yönelik iyileştirmeler de aralıksız devam ediyor. Doktorlarımızın görev yaptığı sırada karşılaştıkları şiddet eylemlerine yönelik önemli bir adım atıldı. Bundan sonra kasten yaralama suçu CMK kapsamına dâhil edilerek kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi suçuna verilen ceza Sağlık Hizmetleri söz konusu olduğunda artırılacak. Doktorlarımızın mesleklerini icra ederken yaptıkları uygulamalar nedeniyle soruşturmaya tabi olmaları görevlerini yapmalarına yönelik bir baskı unsuru olarak sürekli engel olarak karşılarına çıkmakta idi. Mesleki Sorumluluk Kurulu oluşturularak tüm sağlık mensuplarının mesleklerini icra ederken yaptıkları muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin bir işlem ve uygulamalar nedeniyle ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun iznine bağlandı. Bunun yanında sağlık çalışanlarının maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarda önemli iyileşmeler sağlanıyor. Bundan sonra sağlık personellerinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesinden alınarak aylıkları tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecek. Döner sermayelerde düzenleme yapılarak bütün hastanelerin döner sermayeden pay alması sağlanacak ve sağlık personellerinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacak."
Sağlık çalışanlarının ücretlerine yapılan iyileşmelerin emekliliklerine de yansıyacak olduğunun altını çizen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Hekimlerin bordroya tabi ücretleri emekli olduktan sonraki maaş kayıplarını da telafi edecek şekilde düzenlenecek, bununla birlikte hekimlerin emeklilik maaşları yeniden güncellenecek. Bunun yanında aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacak. İşte tüm bu hizmetler düzenlemeler hekimlerimizin sağlık çalışanlarımızın daha iyi koşullarda daha güzel imkânlarla çalışabilmesi için. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a açıkladığı müjdeler dolayısıyla teşekkür ediyor, müjdelerin doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber