Doğu Karadenizli ihracatçıların Rusya ümidi!

Doğu Karadenizli İhracatçılar Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ile ümitlendi.

Doğu Karadenizli ihracatçıların Rusya ümidi!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya Federasyonu ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde düzelmesinin iş adamlarını ümitlendirdiğini belirterek iki ülke arasındaki ticaret hacmini kısa sürede kriz öncesi hedef konulan rakamlara ulaşacağını ümit ettiğini söyledi. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmede ele alınan hususların olumlu bir şekilde ticarete yansıyacağını belirten Gürdoğan, “Vizelerin kalkacak olması, yatırımların önündeki engellerin düzeltilmesi hususlarında Rusya Federasyonu tarafından hızlı bir şekilde düzenlemelerin yapılacak olması, iş adamlarımızı iş yapmada ümitlendirmiştir. Özellikle iş adamları olarak en öncelikli beklentimiz, dış ticaretin önündeki engel ve yasaklamaların hızlı bir şekilde bir an önce kaldırılarak, kriz öncesi pozisyonumuzdan da daha üst düzeyde bir serbest ticaret ortamına dönülmesidir. Türk ve Rus iş adamları olarak yaklaşık 25 yıldır beraber ve uyumlu iş yapma kültürünü yakalayan iş adamlarımız geçmişte büyük başarılara imza attıkları gibi, geleceğe dönükte iki ülke halkının refah düzeyinin yükseltilmesi konusunda çok daha başarılı ortaklıklara imza atacaklarından hiç kimsenin şüphe duyamaması gerekir. Çünkü geçmişte iş adamları tarafından ortaya konulan başarılar göz önünde bulunmaktadır” diye konuştu.

Halen yasaklama kapsamında bulunan bazı yaş meyve sebzenin tamamen kaldırılmasını beklediklerini kaydeden Gürdoğan, “Rusya Devlet başkanından bir an önce tüm yasakları kaldırması, halen yasaklama kapsamında bulunan yaş meyve sebze ürünlerinden domates, salatalık, biber, patlıcan, üzüm, elma gibi ürünlerde de yasakları tamamen kaldırarak iş adamlarının önündeki engellemeleri kriz öncesindeki durumunda üzerine çıkarmasını beklemekteyiz. Tamamen fayda modeli üzerine inşa edilecek ilişkiler unutulmamalıdır ki her iki tarafa da büyük katkılar sağlamaktadır. Rus dostlarımızda şunu bilmelidir ki, Türk domates, salatalık biber ve diğer meyve ürünlerine konulan yasakla, Rus halkı da daha yüksek fiyattan bu ürünleri tüketmeye zorlanması Rus halkına zarar vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti, tüm ülkelerden çok daha düşük fiyattan ve çok daha üst kaliteden Rusya Federasyonu piyasasına ürün sunduğu gibi, 1 gün gibi en kısa zamanda ürün sunma kabiliyetimiz nedeniyle de en taze ürünleri Rusya piyasasına sunma özelliğine sahiptir. Rus halkının menfaatine olacak bu üstünlüğümüzün değerli Rus devlet yetkililerince en kısa sürede değerlendirilerek, yasaklamaların kaldırılacağını ummaktayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler