Doğu Karadeniz’e PKK/KCK takviyesi

Doğu Karadeniz’de PKK/KCK’ya yönelik çalışma bahar ayı ile tekrar hız aldı.

Doğu Karadeniz’e PKK/KCK takviyesi
Haber : Şükrü Üçüncü

PKK/KCK Karadeniz’e açılma planı bir süredir biliniyordu. Güvenlik güçlerinin 2016 yılında yapmış olduğu operasyonlarda terör örgütü PKK/KCK’nın bölgeye göndermiş olduğu ve 4 kişiden oluşan 3’erli gruplar ağır darbe almıştı. Güvenlik güçleri; kış aylarında hücrelere çekilen örgüt üyelerinin tekrar bölgede konuşlanmasına engellemek için önlemler aldığı öğrenildi.
 
GİRESUN’DA AYAK İZLERİNE RAST GELİNDİ
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre;   İstihbarat birimleri Giresun kırsalında yapmış olduğu çalışmada terör örgütü üyelerine ait olduğu sanılan ayak izleri ve bazı ibarelere rast geldiği bilgisine ulaştı. Bu durum üzerine harekete geçen Giresun İl Jandarma Bölge Komutanlığı Terörle Mücadele ekipleri; kırsalda çalışma başlattı. Bölge de bulunan İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma komutanlıkları ile bahar ayının gelmesi ile birlikte bölgede PKK/KCK’ya yönelik önlemler aldı.
 
BÖLGE İLLERİNE TAKVİYE
 
Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Artvin İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüklerinde görevli personel sayısının artırıldığı öğrenilirken bu şubede bulunan Terörle Mücadele TİM’lerinin kentlerin kırsal bölümlerinde konuşlandırıldığı öğrenildi. İl Jandarma komutanlıkları da bölgede önlem aldığı belirtildi.
 
23 SENEDE 45 LEŞ
 
Öte yandan; 23 sene içerisinde PKK/KCK terör örgütü bölgeye 60 terörist gönderdiği ve bu teröristlerin 45’inin öldürüldüğü, 5’i de sağ ele geçirildi. Diğer teröristlerin ise; kaçtığı tespit edildi. Yine aynı dönem içerisinde 25 güvenlik görevlisi şehit olurken, 24’dü de yaralandı. 8 sivil vatandaş hayatını kaybederken 10 vatandaş ise yaralandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber