Doğu Karadeniz’de ihracatçılarında Ruysa sevinci

Doğu Karadeniz’de ihracatçılarında Ruysa sevinci: Tarihe geçecekler biz de bunun şahidi olacağız

Doğu Karadeniz’de ihracatçılarında Ruysa sevinci

Haber61/Haber Servisi

Türkiye Rusya ile yakın zamanda büyük sorunlar yaşadı. En son sorunların tavan yaptığı nokta uçak vurulma anıydı. Rus uçağının düşürülmesiyle ipler gerilmiş bundan en fazla ilişkilerin sorunlu olmasından dolayı Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ihracatçılar etkinlenmişti. Şimdi gelinen noktada Türkiye tamamen Rusya, Çin ve İran ile birlikte hareket ediyor. İlişkilerdeki siyasi düzelme Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki ihracatçıları sevindirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin’in dolar saldırısına karşı Türkiye’nin yanında durması da büyük sevinç yarattı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Saffet Kalyoncu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Atılması gereken her adımda devletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanındayız" dedi. Kalyoncu şunları söyledi; “Şanlı tarihimizde Türk milleti, canı ile malı ile her daim kahpe düşmanlarını alt etme başarısını göstermiş ve şanlı tarih sayfalarında düşmanlarının dahi kahramanlıklarından övgüyle söz ettirmiş bir Millettir. Son olarak 15 Temmuz’da bu kahramanlığını gözler önüne seren ve kahpe düşmanlarına kuyruklarını dahi ısırma dersi veren bu millet, yaşanan ekonomik manipülasyonlarda da düşmanlarımıza emperyalistlere ve dünya barışını bozan haydut devletlere gerekli dersini verecektir. Bizler ticaret erbabı, ihracatçılar olarak; dünyanın dört bir yanını karış karış dolaşarak ticaretimizle barış elçiliği yapmakta ve her gittiğimiz ülkede de Ülkemizden övgüyle söz edilmesinin bahtiyarlığını yaşamaktayız. Ticaret yaptığımız partnerlerimiz Ülkemizin bu dik ve dirayetli duruşu karşısında Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyetine saygılarını sunmakta, dünya barışını ve serbest ticaret kurallarını haydut yönetim anlayışıyla bozan, ülkelerin hukuk sistemine dahi karışma saygısızlığını gösterenlere lanet okumaktadır" ifadelerini kullandı.

” ŞAHİT OLACAĞIZ

Doğu Karadeniz İhracatçılarından iş insanı Mehmet Yazıcı, “Devletimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Şu anda Rusya ile hiçbir sorunumuz olmayışı ekonomik anlamda da etkileri olumlu yönde sürüyor. Bu böyle devama derse iki ülke büyük şeyler başaracak ve tarihe geçecekler. Biz de buna şahit olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler