Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Almanya'yı kınadı!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Alman Bild gazetesinde Türk hükümetine yönelik çıkan haberleri lanetleyerek Almanya'yı Hitler anlayışını terk etmeye çağırdı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Almanya'yı kınadı!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bir süredir Almanya'nın Türkiye hükümeti bakanlarının programlarını iptal etmesiyle başlayan krize dikket çekerek Almanya'yı kınadı. 


Ahmet Hamdi Gürdoğan açıklamasında, "Alman Bild gazetesinin iğrenç haberlerini kendilerine iade ediyor ve lanetliyoruz" diyerek şöyle devam etti: 

"Alman Bild gazetesinin Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve siyasilerimiz  hakkında basın özgürlüğü adı altında yaptığı iftira, hakaret ve ithamlar ile ahlak dışı yayınları asla kabul edemeyiz.

Gazetenin sözde demokrasi kisvesi altında yapmış olduğu hakaret dolu cümleleri içeren yazısı Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir bireyi tarafından kabul edilemez.

Sınıfta kalmış demokrasileri ile bizlere ders vermeye kalkan tüm Batı ülkeleri ve medyalarına, Türkiye Cumhuriyeti en güzel cevabı her daim verecek, hızlı ve kararlı yürüyüşümüz hiçbir zaman durdurulamayacaktır.

Sözüm ona kendine Avrupa’nın en güçlü ülkesi ve demokrasinin beşiği olarak tanımlayan Almanya’yı kınıyor, önce Hitler anlayışını terk ederek geçmişlerine bir bakıp kıydıkları insanların hesaplarını vermelerini tavsiye ediyoruz.

İhracatçı ailesi olarak ülkemizin ihracatının artması için yoğun tempoyla çalışmalarını sürdüren Sayın Bakanımızın her daim yanında olacağız."


BİLD'DEN ZEYBEKCİ'YE AĞIR HAKARET!

Bild gazetesi Zeybekci'nin Köln'deki konuşması hakkında "Pazar günü Erdoğan, en sadık bekçi köpeği olan ve üç yıldır Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Nihat Zeybekci'yi Köln'e gönderdi." ifadesini kullanmıştı.

Bakan Zeybekci konuya ilişkin söz konusu yayınla ilgili yasal işlemlerin başlatılacağını ve sonuna kadar takip edileceğini söylemişti. 







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber