Doğu Karadeniz'e kar uyarısı - 25 Kasım 2020

Meteoroloji Doğ Karadeniz için kar uyarısı yaptı.

Doğu Karadeniz'e kar uyarısı - 25 Kasım 2020

Sağanak, kar, don, fırtına! Uyarılar peş peşe geldi

Meteoroloji'ye göre Marmara ve Kuzey Ege'de poyraz etkili, Akdeniz'de fırtına bekleniyor. Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olurken, akşam saatlerinde Doğu Karadeniz'de sağanak yerini kar yağışına bırakacak. İç bölgelere ise sabah ve akşam saatleri için buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay, Sinop ve Şırnak çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor. Gümüşhane, Ardahan ve Hakkari çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON GÖRÜLEBİLİR

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BAZI BÖLGELERDE SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA DÜŞECEK

Hava sıcaklığının iç Ege ve İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 5 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişikli olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL: 13°C Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA: 9°C Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İZMİR: 16°C Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA: 21°C Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK: 12°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu

TRABZON: 13°C Çok bulutlu ve yağmurlu

ERZURUM: 5°C Parçalı, zamanla çok bulutlu

DİYARBAKIR: 15°C Parçalı ve çok bulutlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler