Doğu Karadeniz'de Arapça bilen yabancılar kayıt dışı turizm faaliyeti yapıyor

TÜRSAB ve ilgili kurumlar ortak çalışma yürüterek, gayri resmi turizm faaliyeti yapanları engellemek için sıkı denetimler uyguluyor.

Doğu Karadeniz'de Arapça bilen yabancılar kayıt dışı turizm faaliyeti yapıyor

Haber61 / Selay Saykal


Türkiye'de turizmin parlayan yıldızı Doğu Karadeniz'de körfez turizmi patlamasının yaşanmasıyla birlikte kaçak ve kayıt dışı tur düzenleyenlerin sayısında artış olmuştu. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)  Doğu Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu İdari İşler ve Denetim departmanı, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ile Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Doğu Karadeniz'de kaçak taşımacılık yapanlara sıkı denetim uyguluyor.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu organizasyonu ve işbirlikçi kurumların desteğiyle Doğu Karadeniz'in turizm merkezlerinde prosedürlere uymayan TÜRSAB üyelerine ve kaçak taşımacılık yapanlara ceza yağdırıyor. 

"YÜZDE 80 BAŞARI"

Haber61.net'e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, geçtiğimiz yıldan bu yana denetimlerin sıkı şekilde yapıldığını ve kaçak turizmin önlenmesinde yüzde 80 başarıya ulaştıklarını söyledi. Türk vatandaşların yanında Körfez ülkelerinden gelip de Doğu Karadeniz'de kayıtsız turizm faaliyeti ve taşımacılık yapanların önüne geçmeye çalıştıklarını belirten Suat Gürkök, "Son 1 yılda yapılan denetimlerle kaçak faaliyetlerde önemli miktarda azalma gördük. Bunun yanında diğer bir sıkıntımız yabancı uyruklu kişilerin Arapça lisanını bilmenin de verdiği avantajla kişisel olarak yaptığı faaliyetler. Bunun önüne geçmeye çalışıyoruz." diye konuştu. 

"ÇALIŞMA İZİNLERİ YOK"

Arapça bilen yabancıların kayıtsız şekilde taşımacılık ile birlikte turizm faaliyeti yaptığını ve bunun bölge için büyük olumsuzluk olduğunu vurgulayan Gürkök, "Seyahat acentesi olmadan yapılan bu faaliyetlerde herhangi bir olumsuzluk olduğunda başvuracakları hiçbir yer yok. Bu hem turizm açısından hem de bölgemiz açısından büyük bir sorun yaratıyor. Bu kişilerin çalışma izinleri yok. Bizim asıl mücadelemiz dışardan gelen kişilerle. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'na göre turizm faaliyetleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan TÜRSAB'a üye olmuş acentalar tarafından yapılır. Bunun dışındakiler yapamaz ve ceza verilir. Denetimlerimizde yüzde 80 başarıya ulaştık. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ile Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle organize şekilde kaçak turizmi engellemeye çalışıyoruz. Aslında maliyenin de bu çalışmalarda yer alması gerekiyor. İlerleyen denetimlerimizde maliyeden de destek isteyeceğiz" dedi. 

Doğu Karadeniz'de Arapça bilen yabancılar kayıt dışı turizm yapıyor

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler