Diril: “Hiçbir toprak parçası bizimki kadar vatan olmayı hak etmedi”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Dünyada hiç bir toprak parçası bizim topraklarımız kadar vatan olmayı hak etmemiştir” dedi.

Diril: “Hiçbir toprak parçası bizimki kadar vatan olmayı hak etmedi”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya ve Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu Trabzon Garnizon Komutanı Topçu Albay Osman Akyıldız’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Dünyada hiç bir toprak parçası bizim topraklarımız kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Cennet vatan topraklarımızın her karışı aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanları ile hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. İki yıl önce Samsun Merkez Komutanlığı görevinde bulunan Osman Albayım Trabzon Garnizon Komutanlığına atanmış, bizleri nezaket ziyaretinde bulunmamız üzerine davet etmişti. Bizler de Samsun Muharip Gaziler Derneği olarak Ordu ve Trabzon şubelerimiz ile kendilerini ziyaret etmekten bahtiyar olduk” diye konuştu.

Trabzon Garnizon Komutanı Topçu Albay Osman Akyıldız ise yaptığı konuşmada, “Ben her zaman şunu gururla söylüyorum: Sizler bizim yaşayan destanlarımızsınız başta Kore gazilerimiz ardından da siz Kıbrıs gazilerimiz gerçekten de yaşayan tarihlerimizsiniz” ifadelerini kullandı. 

Başkan Ahmet Diril, Garnizon Komutanı'na, flama ve Samsunlu 63 Kore gazisinin savaş anılarının bulunduğu kitabı takdim etti. Topçu Albay Akyıldız ise Diril’e şilt hediye etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber