Dikkat! "Trabzon'da koronavirüs var" yalanına işlem başlatıldı!

Trabzon'da dedikodu üzerine çıkarılan haberle ilgili işlem başlatıldı

Dikkat! "Trabzon'da koronavirüs var" yalanına işlem başlatıldı!

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'da koronavirüs vakalarında pozitif sonuç çıktığı yönünde sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde haberler yapılmasının ardından harekete geçildi.

İl Sağlık müdürlüğünün "Trabzon'da pozitif vaka yok" açıklamasına rağmen ortaya atılan dedikoduların ardından Trabzon Valiliği harekete geçti. Yapılan açıklamada gerçek dışı haber yayan bir internet sitesi hakkında da işlem başlatıldı. Ayrıca sosyal medyada panik yayan gerçek dışı paylaşımlarda bulunanlar hakkında da işlem başlatılacak.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İlimize yönelik yerel haberler yapan bir internet sitesinin 17.03.2020 tarihli bir yayınında yer alan “Trabzon’un ilk koronavirüs vakasının pozitif çıktığı” şeklindeki  gerçek dışı haberiyle ilgili olarak “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” oluşturmaktan gerekli incelemeler yapılarak adli ve idari işlemlere başlanmıştır. Ayrıca benzer içerikleri asılsız bir şekilde sosyal medyadan paylaşarak halk arasında panik ve korku oluşturmaya yönelik paylaşım yapanlar hakkında da işlem yapılacaktır. Vatandaşlarımız tarafından resmî merciler haricindeki asılsız ve gerçek dışı paylaşımlara itibar edilmemesi hususu kamuoyuna önemle duyurulur.

Sağlık İl Müdürü'nün açıklaması için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber