Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu ziyaretlerini sürdürüyor

Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu'ndan kadın istihdamını artırmak amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor.

Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu bir yandan siyasi faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan da Trabzon'un önde gelen kadın kanaat önderleriyle birlikte kurdukları Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu ile kadınların daha fazla istihdam edilmesi için yapılan çalışmalara öncülük ediyor. 

Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu olarak KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret eden heyet kız çocuklarının matematik, fen, mühendislik, yazılım gibi bölümlere yönlendirerek iş dünyasında geleceğe dönük kadın istihdamını arttırmayı hedefliyor. 

Ziyaretlerde yaptığı konuşmada kadınların istihdamını arttırmak adına önemli bir sosyal sorumluluk üstlendiklerini belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu " Kadınların yaşamakta olduğu istihdam sorununu kaynağında çözmek üzere kurduğumuz platform ile kız çocuklarımızı temelde tercih edilen ve geleceğin mesleği diye nitelendirilen bölümlere yönlendirerek kadın istihdamını arttırmak istiyoruz."dedi. 

Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu öncülüğünde  kurumlar arası etkin bir iş birliği kurarak kadınların istihtamını arttırıcı bir alt yapı organizasyonu oluşturmak istediklerini vurgulayan Milletvekili Ayvazoğlu "Trabzon'da güç birliği yaparak kurum ve kuruluşlarımız ile beraber olursak sesimizi daha çok duyurabiliriz. Kurumlarımızın işbirliğiyle gerekli alt yapının sağlanarak kız çocuklarını fen, teknoloji, matematik, mühendislik alanlarına yönlendirilmesiyle olayın temelde çözülmesi için önemli bir adım attık. Bu konuda insanların farkındalığını daha da arttırrarak kız çocuklarının çok daha büyük işler yapabileceklerine onları inandırmak, her alanda ve kritik noktalarda çalışarak kız çocuklarımızı klasik mesleklerin dışında farklı mesleklerde uzmanlaşmasını sağlayarak şehir ve ülke olarak kadınların potansiyelinden daha fazla faydalanabilmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu; 
Bahar AYVAZOĞLU, Hülya ULUSOY, Fulya BANKOĞLU, Tülay ADANUR, Serkan AYDIN, Prof. Dr. Sonay ÇEVİK, Doç. Dr. Arzu Fırat ERSOY, Doç. Dr. Filiz TAVŞAN, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Yılmaz BAYRAM, Dr. Öğr.Üyesi Zeynep HASIRCI TUĞCU, Cavidan YILMAZ
Sümerya DEMİRCİ, Seyyare SUNGUR, Besire Çörekçi ARSLAN, Kadriye YILMAZ, Esma SEZEROĞLU gibi alanında başarılı isimlerin öncülüğünde faaliyetlerine devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber