"Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu" kız çocuklarının geleceğine dokunacak

Kadınların Dijital Becerilerinin Arttırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü imzalandı.

"Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu" kız çocuklarının geleceğine dokunacak

Haber61-Haber Merkezi-Kadınların Dijital Becerilerinin Arttırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun başkanlığında Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu Başkanı Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu arasında imzalandı.

Protokol törenin ardından, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde protokol kapsamında faaliyet gösteren Zeka Bilişim Atölyesi ile Spor Salonu'nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldiler.

Proje kapsamında konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustağlu, "Bilgisayar ve programlama eğitimi noktasında kız çocuklarına yönelik böyle bir düşünceleri olduğunu ve bunu da milli eğitim müdürlüğü protokol çerçevesi içerisinde okullarımızı da kullanarak çocuklarımızın yaz dönemini iyi bir şekilde değerlendirmeleri ve kendilerini yetiştirmeleri konusunda böyle bir projeden bahsettiler. Biz de gerçekten bunun çok faydalı olacağını, çocuklarımızın gerekirse kişisel gelişimi gerek bu tip sosyal ortamlarda geleceği anlamında haftanın belirli günlerinde geleceğe yönelik kendilerini istifade edebileceği kendilerini iyi ve donanımlı bir şekilde bu sektörde yetiştirebilecekleri bu tip kursların faydalı olacağını düşünerek bunun talimatını Milli Eğitim Müdürlüğümüze vermiştik. Platformumuzun başkanlığını yapan sayın vekilimiz Bahar Ayvazoğlu ile birlikte bugün burada bunun protokolü için bir araya geldik. Kız çocuklarımızın bu açılacak kurslarda protokol gereği yüzde ellisini oluşturması ayrı bir ifade ediyor. İlimiz açısından yaz dönemi yoğun bir dönem. Her öğrencinin iki gün gelecek şekilde bu tip kurslardan istifade etmeleri anlamlı olacaktır. İnşallah geleceğimizi emanet edeceğimiz bu yavrularımızı bu tip dijital dönüşüm ve değişimlere ayak uydurması ve bu anlamda kendilerini donanımlı olarak pekiştirmeleri çok anlamlı olacak. Bu platformun oluşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Projenin başkanlığını yürüten Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, "Biz güzel bir iş yaptık aslında. Bir platform oluşturduk. Trabzon’un hem akademik hem de iş anlamında başarılı ve kız çocuklarının hayatlarına dokunmak istiyorum diyen kadınlarla birlikte güzel bir yola çıktık. Bu yolculuğumuz esnasında aksaklıklar da yaşadık. Platformumuzda iş kadınlarımız var akademisyenlerimiz var, girişimci kadınlarımız var, Sayın Valimiz, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde zamanla Trabzon’u domine eden bu kurumları da içerisine alan çok farklı çalışmalarla da yine sizlerin huzuruna ulaşmayı amaçlıyoruz.

Yeni üretim teknolojilerini etkin biçimde yönetmek isteyen şirketler sahip olduklarından daha yetkin bir iş gücüne ihtiyaç duymaya başladılar. Özellikle kapsamlı bir tasarım bilgisine ve dijital yetkinliklere sahip çalışan talepleri gün geçtikçe de artmaktadır.

Bu kapsamda Trabzon genelinde ortaokul ve lise kademesinde okuyan öğrencilerimizin dijital yetkinliklerine buna bilgi analizi, dijital okur yazarlık, yapay zekâdan yararlanma gibi onları daha rekabetçi seviyeye taşımak amacıyla Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu alanda benzer çalışmaları sürdüren “Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformumuz” işbirliğinde Bilgisayar Bilimleri Yaz Kursları Programı Projesini hazırladık." 

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ise konuşmasında “Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu ” üyelerine Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile böyle anlamlı bir iş için bir araya geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu ülke için emek veren gayret eden yola çıkan tüm paydaşlarımızla her zaman bir arada olmaya Trabzon için yeni şeyler üretmeye her zaman varız. İnşallah Trabzon için daha güzel etkinliklerde de bir arada olacağız." sözlerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber