Deva Trabzon'dan Maraton'da İklim Uyarısı!

Trabzon Yarı Maratonu bugün gerçekleştirildi.

Deva Trabzon'dan Maraton'da İklim Uyarısı!

Trabzon’da 42. Yarı maraton bugün koşuldu. Su kaynaklarına dikkat çekilen maraton ile“Dünyanın sana ihtiyacı var” sloganı vurgulandı.

Deva Partisi Trabzon il başkanlığı bünyesinde maratona katılırken, il gençlik politikaları başkanı Emre Gülhan ''Deva Partisi il başkanlığı olarak bugün burada iklim değişikliğine dikkati çekerek 'Dünyanın sana ihtiyacı var' dedik.İklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarındaki azalma, tarımsal üretim üzerinde olumsuz etki yapacak. Kurak ve yarı kurak alanların genişlemesine ek olarak, yıllık ortalama sıcaklığın artması, çölleşmeyi, tuzlanmayı ve erozyonu arttıracaktır.Aşırı yağış koşulları, sel ve su taşkınları riskini de artırmasına sebep olacak.Bunları çok fazla hissettiğimiz bu günlerde doğal dengeyi korumamız gerektiğini çok daha fazla hissediyoruz'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber