Dersimiz Darbe!

Trabzon'da, milli irade ve 15 Temmuz darbe girişiminin ilk dersi işlendi.

Dersimiz Darbe!
Haber: Selay Saykal

Trabzon’da bir ilkokulda açılış töreninin ardından, milli mücadele dersinin ilki işlendi. Derste, 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişimi ve darbe girişimine karşı koyan vatandaşlara ait görüntüler çocuklara izletildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı müfredatına 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimini aldı.

Bakanlığın programına göre, Türkiye'deki tüm okulların ilk haftasında çocuklara 15 Temmuz Demokrasi Zaferi anlatılacak. İşlenecek dersler arasında milli mücadele ruhu, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi, demokrasi, milli irade, 15 Temmuz şehitleri gibi kavramlar ve olaylar yer alıyor. 2016-2017 yılı boyunca tüm okullarda 15 Temmuz darbe girişimi ile Türk milletinde bıraktığı iz anlatılarak, çocuklara vatan ve millet sevgisi aşılanacak. Ders yılının ilk haftasında yoğun olarak işlenecek milli irade dersleri, yıl içerisinde de belirli periyotlara dağıtılacak. Söz konusu program, videolu ve slaytlı anlatım, broşür ve kitapçık dağıtımı, okul panolarında 15 Temmuz gecesine ait fotoğraf sergileri ile derslerde yapılacak bilgilendirmeleri içeriyor.

Öğrencilere dağıtılacak “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına” broşüründe, 15 Temmuz Sözlüğü, 15 Temmuz gecesi yaşananlar, darbe direnişine ait fotoğraflar, 15 Temmuz şehitleri, Demokrasi meydanlarına ait fotoğraflar ve bilgiler yer alıyor.

FETÖ/PDY SÖZLÜĞE GİRDİ

Demokrasi Zaferi kitapçığında yer alan 15 Temmuz Sözlüğü'nde şu tanımlar yer alıyor:

Cumhuriyet
 
Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği vekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi.
 
Demokrasi
 
Halkın meşru iradesini, vatandaşların eşitliğini ve özgürlüğünü esas alan, hukuk devleti ilkesinin geçerli olduğu toplumsal düzen.
 
Darbe
 
Millete ve seçilmiş hükümete yönelik, zor ve silah kullanarak devirme girişimi.
 
Cunta
 
Halkın seçtiği yönetime silah zoruyla el koymaya teşebbüs eden yasa dışı grup.
 
FETÖ/PDY
 
FETÖ kısaltması, halkın dini duygularını sapkın görüşleriyle istismar Fetullahçı Terör Örgütünü ifade eder. Sınav sorularını çalarak devlet kurumlarına haksız şekilde yerleşmesi; eğitim, adalet ve güvenlik alanları başta olmak üzere, kamu imkanlarını kendi çıkar ve amaçları için kullanması nedeniyle “Paralel Devlet Yapılanması (PDY)” olarak da tanımlanmaktadır.









 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler