Davut Çakıroğlu: Millet ittifakında ki sisli alanla İYİ Parti duruşu uyuşmuyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu gündem ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Davut Çakıroğlu: Millet ittifakında ki sisli alanla İYİ Parti duruşu uyuşmuyor

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu açıklamlarda bulundu.

Çakıroğlu açıklamasında Millet İttifakının içinde var olan sisli, flu alanların, İYİ Parti'nin duruyuşla uyuşmadığını belirtti.

Çakıroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Suni gündemlerin gündem olduğu ve maalesef siyasete ilgi duyanların her geçen gün reel siyasetin rasyonelliğini sorguladığı ülkemizde İyi Parti İstanbul Milletvekili ve Yeniçağ Gazetesi imtiyaz sahibi Sayın Ahmet Çelik'in açıklamaları ilgimi çekti.

Birkaç gündür içinde bulunulan ittifak ile ilgili yaşanan doku uyuşmazlığına karşı yapılan ve kanaatimce kişisellikten daha üstte ve ortak bir aklın ürünü olan açıklamalar, siyaset sosyolojisini de barındıran aklın ürünüdür.

Siyasette rüzgarı arkasına alınca doğru zamanda yelkeni açmak ve yelkeni rüzgar ile doldurmak diye ele aldığım olgu tam da budur.

Sayın Ahmet Çelik, belli ki gazetecilik hüviyetinin de etkisiyle en sağlam ayağı toplum olan, olması gereken siyasetin doğru duygusunu yakalayabilmiş ve vurguluyor.

Bu ülkenin ruhu, seçmen profili, beklentileri ve tercihleri doğru okunmalıdır.

Kuruluş fikrinde, aşamasında olduğum İyi Parti, bugün millet için güçlü bir seçenek olabilecek noktatadır.

Lakin içinde bulunduğu ittifak ile doku uyuşmazlığı var ve büyüme hızında ivme düşüklüğü yaşamaktadır.

Evet, ama ile başlayan kelimelerin içinde özne olan İyi Parti, bu ''ama''yı ortadan kaldırıp, güçlü bir seçenek olabilir.

Yeni kurulan Deva, Gelecek ve Memleket Partisi gibi partiler içinden koptukları bütünün çok benzer parçaları olarak görülmektedirler.

İyi Parti, yine defaatle vurguladığım "kadro ve kalite" konusunda da ivedi adımlar atarak iktidara giden yolu daha kısaltabilecektir.

Millet İttifakının içinde varolan sisli, flu alanlar İyi Parti'nin duruyuşla uyuşmamaktadır.

İttifak,kazan-kazan diye formüle edilmiş ancak sonuçlar bu şekilde oluşmamıştır.

Chp ve taşıdığı ideolojiye kendini yakın gören seçmen Iyi Parti'ye mesafeli yaklaşmış ve İyi Parti, yerel ve genel seçimlerde beklediği şekilde kazanım elde edememiştir.

Siyasete başladığım ilk günden beri sokakta olmayı, sokağa kulak kabartmayı önemsedim.

Çünkü başarı ve başarısızlık sokakta...

Belki siyasi tecrübe, donanım da..

Ülkenin insan potansiyeli yüksek, bu minvalde siyasi figür, akıl potansiyeli de yüksek.

İlle de daraltılmış çevrelerde, tekelleşmiş isimler üzerinde doğru fikri aramamak gerekir.

Parçadan bütüne gitmek, yani bireylerin fikriyle bir üst akıl oluşturmak, belli kişilerin tekelinden siyaseti kurtarmak gerekiyor.

Bu anlamda her fikir, düşünce, akıl değerlidir.

Kendinize göre değerli gördüğünüz isimlerin, ille de doğru isimler olduğunu ya da değerli fikirler üreteceğini düşünmemelisiniz.

İyi Parti bu yanılgı veya yanlışlardan da uzaklaşmalı.

Sürekli suni gündemlerin siyaset aklını körelttiği ülkemizde, farklı düşüncelerin, algılardan soyutlanarak oluşan fikirlerin, cesaretle doğru bildiğini söyleyen isimlerin değeri her geçen gün daha da artmaktadır.

Siyaset, insan yeme arenası, rakip gördüğünü yok etme alanı, koltuğu ele geçirme veya koruma sahası olmaktan kurtulmalı.

Kısır tartışmalardan sıkıldık.

Ülke adına doğru siyaset için birilerinin kafa yorduğuna inancımızı kaybettik.

Yeni bir ittifak ve ittifakın taşıyıcı vagonu olması gerektiğine inandığımız İyi Parti adına, yapılan fikir jimnastiği umarım bir çalıştaya döner.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber