Davut Çakıroğlu: "Hukuken mümkün değil"

MHP'li meclis üyesinden sert açıklama...

Davut Çakıroğlu: "Hukuken mümkün değil"
Trabzon Büyükşehir Belediyesi MHP’li meclis üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon’un Yalıncak mevkiinde bulunan Ahmet Yaşar Hocaefendi Yurt Müdürlüğü’nün yurt olarak işletilmesinin hukuken mümkün olmadığını belirtti.

Çakıroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kamu kurumları devletin temsil makamları olup illegal işler yapıp kötü örnek oluşturmazlar. Şayet bu kural birleri tarafından delinir ise yama tutmaz. Şayet bu yama işini belediye meclislerine Kamu yararı kılıfıyla yaptıracaklarını düşünüyorlarsa Meclis'e gelmesin. Belediye Meclis'leri illegalitenin noteri değildir. Defalarca bu konuda uyarılarım olmuş olmasına rağmen hala bu düşünce dinamikliğini koruyorsa Kamu adı kullanılarak devlet kurumları ve vatandaşlar zarar görmektedir. Neresinden bakarsanız bakın, neresinden tutarsanız tutun, anlaşılır, anlatılır yanı yoktur. Bir yerin sosyal tesis alanı olmasının şartları bellidir. Ya planda işlenmiştir yada plan değişikliği gerekir. Yapılmış mıdır? Hayır yapılmamış. Böylesi bir yerde yurt için uygunluk yok. Kriterleri karşılamayan bu alan konut alanı olup yurt olarak işletilmesi an itibari ile hukuken mümkün değilken hangi akla hizmet kira sözleşmesi imzalanır? Her iki Belediyenin yapması gerekenler olup Sayın Başkanların ilgili birimlere talimatlarını verip eksiklikler giderilmelidir. Belediyenin vidanjör hizmeti vermesi skandal davranış olup adeta bölgelerde yerleşik yaşayan hemşerilerimizin huzurunu bozan tüm olumsuzluklar bertaraf edilmelidir. Böylesi bir yerle kredi yurtlar kurumu kira sözleşmesi yaparak devlet ciddiyetini sulandırmış, saygınlığını örselemiş ülkenin geleceği çocukları sefalete mahkum etmiştir. Trabzon şehrinin marka değerine zarar verecek işlere imza atmaktan çekinmemiştir. Bu şehir kaderine terk edilmiş görüntüler vererek, “biz yaptıysak kabul etmek ve yetinmek zorundasınız” demeye kimsenin hakkı olmadığı gibi haddi de yoktur. T.C Devleti hukukun üstlüğü, sosyal adaleti vatandaşlarının hissedeceği kurumlara sahip olup işletecek kabiliyette ve tecrübededir.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler