Cüneyt Zorlu: Taşeron işçilere zam yapılacak mı?

CHP meclis üyesi Cüneyt Zorlu mecliste taşeron işçileri sordu.

Cüneyt Zorlu: Taşeron işçilere zam yapılacak mı?

Ortahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantıları başladı. 

Toplantının ilk gününde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Şehir Hastanesi, Maraş caddesi, Seyir Terası, yüzme havuzu ve taşeron işçiler hakkında sorularını Başkan Ahmet Metin Genç'e yöneltti.
Zorlu şu ifadeleri kullandı:

ŞEHİR HASTANESİ

Tarihin en kötü enflasyonunu yaşıyoruz. Gıda, enerji ve yakıt gibi birçok konuda sıkıntıya girdik. Kimse yatırım yapamıyor. Şehir Hastanesi konusunda bir kaç gündür görüşlerimi sunmuştum. Burada bir takım ithamlarda bulundum ama bir cevap alamadık. İnsan çıkar bir açıklama yapar. Tabi ki taşeron ve müteahhit zarar etmiştir. Bu konuda açıklama bekliyorum.

"MARAŞ CADDESİ İÇİN BEKLENTİM..."

Maraş Caddesi çok güzel oldu. Oradaki beklentimi sosyal alanların artması ve bankaların kaldırılması o da zamanla olur. Zemindeki malzemeler için eleştirilerim olmuştu. Sosyal medyada görüyoruz kopmalar oluyor. Belli ki bazı noktalar baştan savma yapılmış. Geçici ve genel kabul süresi artırılmalı bu müteahhidin. En azından bir kış geçmeli.

SEYİR TERASI İHALESİ

Seyir terası ihalesi nasıl yapıldı? Açık ihale mi kapalı ihale mi açıklama yaparsanız sevinirim.

YÜZME HAVUZU...

Yüzme Havuzunu devraldınız. Buranın maliyeti biraz fazla demiştim. Şu sıralar Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir görüşme yapıyordunuz. Son durum nedir?

"TAŞERON İŞÇİLERE ZAM OLACAK MI?"

"Taşeron işçilerimiz var Orbel'de çalışan. Taşeron işçisi arkadaşlara verilen sözlerin tutulmadığını söylemek istiyoruz. Daha önce bu konuyu gündeme getirmiştim. Sizde bana siyaset yapıyorsun demiştiniz. İşçi sendikası bütün belediyeler ile yaptığı sözleşmeleri paylaşırken Ortahisar Belediyesi ile yaptığı sözleşmeyi paylaşmadılar. İşçilerin aldığı maaş açlık sınırının altına düştü. Bu arkadaşlara yüzde 40 iyileştirmeyi yapacak mısınız?

Sorular hakkında cevaplar veren Başkan Genç şu ifadeleri kullandı:

Maraş Caddesi ile alakalı geçici ve kesin kabul görüşlerinize katılıyorum. Büyükşehir’in de bu görüşe katılacağını düşünüyorum. Orası güzel bir imalat oldu ama çekinceler de var.

Konu hakkında söz alan meclis üyesi Mustafa Yaylalı "560 metrekare bir alan ama 1 metrekare bir alanda olumsuzluk var. Yıkama temizleme cilalama işlemi yapılacak. Bayramdan sonra yıkama temizleme ve cilalama yapılıp belediyeye teslim edilecek. Belediyenin sözleşmesinde 5 + 5 yıl garanti var. Şuana kadar ola süreç beklenen olumsuzluklar ile devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Soruları yanıtlamaya devam eden Genç "Sendika ile Sözleşme hukukunda yüzde 47'idi onu uygulamıştık. Yüzde 48 i uygulamıştık. Geçen farkı yüzde 12 oranında eklemiştik geçen ayki maaşlarında uygulamıştı. Şuanda sözleşme hukukuna uymamız gerekiyor. Asgari ücret 5500 iken bizim en düşük maaşımız 6000 lira. Bizim yeni bir sözleşmemiz yok o konunda diğer belediyeler sözleşme yeniledi ve paylaştı. Ek bütçede de bu yönde bir planlama yok.

Yüzme havuzu konusunda hem büyükşehir hem de gençlik ve spordan yükü paylaşalım önerisi geldi. Bizim engellilerimiz kadınlarımız çocuklarımız faydalansın istedik. Belediye olarak kar amacımız yoktu. Bu amacımız ile istedik. Devir aldık. Daha düşük bedellerle Büyükşehir belediyesine kiraladık. Gençlik ve Spor Müdürlüğü enerji giderimizi paylaşacak. Büyükşehir Belediyemiz de nakit olarak verecek. 

Seyir terası ihalesi ile ilgili belli istekliler arasında davet usulü ihalemizi yaptık. Kültür bakanlığından yeterliliği olan 5 firma davet ettik 4'ü katıldı 1'ine verdik."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber