Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme sürecini açıkladı! Trabzon için...

Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme sürecinin illerdeki vaka sayısına göre belirleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme sürecini açıkladı! Trabzon için...

Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme yol haritasında illedeki vaka sayılarının etkili olacağını söyledi. "Kimi şehirlerimizde iyi bir fotoğraf çıkarken kimi şehirlerde sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Devlet ve millet olarak elele vererek tedbirlere uyarak bu müsibetin üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Vaka sayılarına göre illeri düşük, normal, yüksek ve çok yüksek olarak belirleneceğini söyleyen Erdoğan'ın bu açıklamaları Trabzon için iyi haber olarak algılanmadı. Bilindiği üzere sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarında Trabzon'daki vaka sayısı 100 binde 228,02 olarak Türkiye'nin en yüksek ortalaması olarak göze çarpmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla Trabzon'un çok yüksek riskli iller grubunda olabileceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Salgının seyrine göre normalleşme adımlarımızı atıyoruz. Okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini paylaştık. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizde ertelenmiş olsa da belirlenen kriter ve takvimlere göre bu süreç devam edecektir.

Salgının dünya, ülkemiz, şehirlerimiz bazında seyrini ayrıntılı olarak değerlendirdik. Kimi şehirlerimizde iyi bir fotoğraf çıkarken kimi şehirlerde sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük. Devlet ve millet olarak elele vererek tedbirlere uyarak bu müsibetin üstesinden geleceğiz.

Şu anda 5,5 milyonun üzerinde aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. Bu işi başaran Türkiye olduk. 1. aşı gruplarının kapsamı genişletilirken ikinci aşı sürecine başlandı. İlk etapta ihtiyaç duyacağımız aşılarla ilgili gereken bağlantılarını yaptık, tedariklerini parça parça gerçekleştiriyoruz.

Yerli aşıyı yakından takip ediyoruz. Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve inşallah gerçekten yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın kriterlerine göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

Uzaktan eğiteme devam eden öğrencilerimizin durumu illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu kısıtlamasını -illerimizde vaka ve aşılama kriterlerine göre aşamalı bir şekilde kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının azalmasıdır. Vatandaşlarımız dikkatli ve hasas darvanır, kendi illerindeki görünümü normalleştirirse takvim o kadar hızlı ilerleyecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler