Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Trabzon'dan cevap: Trabzon'da hakkını alamayan işçileri de görün

CHP Trabzon İl teşkilatı, Trabzon'daki belediye işçilerinin uzun süredir tazminatını alamadığı belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunu da duysun" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Trabzon'dan cevap: Trabzon'da hakkını alamayan işçileri de görün

Geçtiğimiz günlerde Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "İzmir'de işçiler adalet arıyor, önce git orayı hallet" diyerek yüklenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine "Trabzon'daki işçilerin halini size neden söylemiyorlar?" yanıtı geldi. 


 
Trabzon ziyareti sırasında Beşikdüzü'nde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ve DİSK’e bağlı Genel İş sendikaları arasındaki görüşmelerden uzlaşma çıkmaması üzerine alınan grev kararına değinerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da atfen “Senin İzmir Büyükşehir Belediye’nde grevler var. Orada işçiler adalet arıyor, sen orayı bir hallet de ondan sonra adaleti konuşalım” demişti.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç, "İzmir Büyükşehir Belediyesinde örgütlü olan DİSK ve TÜRK İŞ konfederasyonlarına bağlı sendikaların grev ve iş yavaşlatma eylemleri, uzlaşma sağlanmış olması nedeniyle kaldırılmıştır. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışanlar anlaştı ve işlerinin başındalar. İzmir’de durum bu. İşçiler anayasanın, yasaların, demokratik düzenin kendilerine tanıdığı bir hakkı kullandı, işverenini yola getirdi.”  ifadelerine yer verdi. 

"TRABZON'DA BELEDİYELERDE İŞÇİLERİN TAZMİNAT SORUNU VAR"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait Trabel ile, Ortahisar Belediyesi'ne ait Orbel arasında yapılan işçi transferlerinde işçilerin tazminatlarının ödenmeyerek mağdur edildiğini iddia eden Celal Akaç, işçilerin haklarını mahkeme kapılarında aradıklarını belirtti. 

"SARI SENDİKACILIK YAPILIYOR"

Yaklaşık 207 Trabzon belediyesinde çalışan işçi tazminatlarını alamadıkları için belediyeyi mahkemeye verdiğini söyleyen Celal Akaç şöyle devam etti: “Trabzon ili büyükşehir olunca, AKP’li Büyükşehir ile Ortahisar belediyeleri arasında şirketler (Trabel’den Orbel’e) üzerinden yapılan işçi transferinde işçi tazminatlarının halen ödenmediğini, yetkili sendikanın da  “Al gülüm ver gülüm, yandı keten helva “ bu adım karşısında sessiz kalarak 'Sarı sendika' işlevini yerine getirdiğini, Sayın Cumhurbaşkanı'na bir Allah’ın kulu hatırlatmamıştır."

"CUMHURBAŞKANI DUYSUN: TRABZON'DA İŞÇİ BEKLETİLİYOR"

Celal Akaç açıklamalarını, "Hakkını alamayan işçileri bildiğimiz yöntem ile örgütleyen bu sendikanın “el çaka yer çaka”  bir tutum ile yönettiği bu süreçte işçilerin hukuk alanında tazminat peşinde olduklarını, Sayın Cumhurbaşkanına kimse söylememiştir. İzmir’de işçi demokratik hakkını kullanmış, muradına ermiştir. Trabzon’da işçi beklemektedir, Sayın Cumhurbaşkanı.  Bilin istedik.” şeklinde sonlandırdı. 



 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber