Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz Trabzonlu Kanuni'nin torunuyuz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz Trabzonlu Kanuni'nin torunuyuz"

Haber61 / Haber Merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beşikdüzü ziyaretine çok sayıda katılım oldu. 


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

MİTİNGİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı konuşmada "Bu muhteşem tablo şunu söyletiyor, muhteşemsin Beşikdüzü, muhteşemsin Trabzon. İnşallah hep birlikte cumhurbaşkanımızla yol yürümeye devam edeceğiz." dedi.

Mitingde konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Bugün büyük Türkiye’nin lideri burada. Enerji Bakanı olarak, hemşeriniz, kardeşiniz olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok ama çok çalışıyoruz. Geldiğimiz günden beri enerji altyapısı olarak bugün Trabzon'da 6 ilçemize doğalgazı getiriyoruz. Sırada Beşikdüzü var. Sadece Beşikdüzü ne değil sonraki yıl OSB'ye de getireceğiz." şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasında "Bir nesil sizi mahcup etmemek için liderimizin önderliğini 24 saat gece gündüz sürekli sizlerin ve milletimizin emrindeyiz. Terörle mücadeleyse mücadele, ekonomide kalkınma, dünyaya Türkiye’nin gücünü göstermekse Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin gücünü göstermek. Allah bizi size mahcup etmesin." ifadelerini kullandı.

Eski Bakan Hayati Yazıcı, "Her şey size bağlı. Biz size güveniyoruz. Hep birlikte Türkiye'yi inşa etmeye devam edeceğiz." dedi.

Bakanların konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka şöyle seslendi: 

“Ali Şükrü beyin mekânında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yola çıkarken biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz demiştik. Hamdolsun 15 yıl geçti. Görevi aldığımızı yer ile bulunduğumuz yer çok farklı. Artık dünya Türkyie'yi konuşuyor. Milli gelir olarak  3 bin 400'den 11 bin kişi başı milli gelire ulaşan bir Türkiye var. Battı, bitti diyorlardı ama Türkiye’yi öyle aldık bu noktaya getirdik. Geziciler çıktı meydana, zannettiler ki Gezicilerle biz Türkiye’yi bitiririz. Arkasında emperyalist güçler vardı. 11 -12 tane ağaç bir yerden sökülüp taşınıyor diye kıyamet kopardılar. Biz çevreciyiz. Şu an Anadolu’nun yollarında gördüğünüz o fidanlar hep bizim. Biz bu memlekete aşığız. Şu anda geldiğimiz noktada eğitimde Türkiye’nin üniversitesi olmayan ili kalmadı. 74 üniversiteyle başladık şu anda 184 üniversiteye sahibiz. Beşikdüzü bu işin inceliğini iyi bilir. Bununla kalmadık üniversitelerimize 270 bin derslik yaptık. Cehalete karşı savaş açtık. Eğitimde en büyük desteği milli eğitime veriyoruz çünkü öğretmenlere ihtiyacımız var. O eski günlerde sınıfımızda 75 öğrenci vardı bizler öyle okuduk. Başbakanlığım döneminde bir karar aldık öğrenci sayısını 30'a indireceğiz dedik. Şimdi tüm okullarda dersliklerde öğrenci sayısı 30'a inmiş durumda. Şu anda fakirlere burs veriyoruz. Parayı anneye veriyoruz. Babaya versek onunla gidecek sigara içecek. Bu ülkede biz Batı ile yarışacağız. Hesabımız bu. Üniversitelerde kalite artacak. 

İnşallah Trabzon’un şehir hastanesi de yakında başlıyor. Mevcut hastanelerin yanında, gerek üniversitenin, gerek sağlık bakanlığı hastanesinin yanında şehir hastanesi yapacağız. Trabzon’un sağlıkta hastane sorunu kalmayacak. Çünkü layığı neyse onu yapıyoruz ve bunu yapmaya mecburuz. Biz gelmeden önce Türkiye’de hastayı bir yerden alıp gitmek ölümdü. Şimdi ambulans uçaklarımız var. Dağlara köpeklerin çektiği kızaklarla hasta taşınıyordu. Şimdi paletli ambulanslarımız var.

Yurt dışından gelen kanser gibi hastalıkların ilaçları artık Bakanlık tarafından ödeniyor. Biz Trabzonlu Kanuni'nin torunuyuz. Kanuni'yi de Trabzonlu yaptım. İlaç yurt dışından gelecekse onun bedelini devlet olarak biz öderiz. Vatandaşımızın ilaç yok diye çile çekmesine göz yumamayız. Siz de hakkınızı arayın. Böyle bir şey olduğu anda yetkilileri arayacaksınız. Kuyruklarda geçmişte az mı çile çektik? Rahmetli Savaş Ay’ın programında SSK’nın Genel Müdürü (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kast ederek) ne yapıyordu hatırlıyor musunuz? Onlarda sosyal adalet diye bir şey yok. Sosyal adalet bizde var. Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Bir alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar oldu. Demiş ki Türkiye’de adalet yokmuş Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüdün. Senin güvenliğini kim aldı? Yolda o kadar vatandaşa zulmettin senin güvenliğini kim sağladı? Sen adalet yok derken senin İzmir Büyükşehir Belediye’nde işçiler adalet arıyor. Sen önce git onlara adalet götür. Adalet duygusal değildir. Adalet hissi değildir. Adalet yürek ister, sorumluluk ister. Kalkıp FETÖ’cüyü DEAŞ’ı PKK’yı korumak için yürünmez. Yanında gezenlerden belliydi.

Göreve geldiğimizde Karadeniz Sahil yolu yüzde 35 idi. Şimdi bu yolu bitirdik 35 ile aldık bitirdik. Ama yeterli değil. Ordu Giresun havalimanı bitti. Trabzon Havalimanı inşallah daha da gelişecek. Bir de Artvin Rize havalimanını başladık. Deniz üzerinde 2 havalimanı sadece Karadeniz üzerinde var ve Türkiye'de havalimanı 25’ten 55’e çıktı. Benim vatandaşım araba fiyatına uçakla seyahat etsin istiyorum. Ulaşımda bu performans artarak devam edecek.

Geçenlerde güneş enerjisiyle ilgili ihale yapıldı pik yaptı. Rüzgar enerjisi için ihale yaptık 8 büyük firma katıldı ve 3 tanesi Alman firmasıydı. Bu işler bittiğinde inşallah enerji fiyatları aşağıya doğru inecek.

Buradak yapılan teleferiği gördüm. Bu teleferik bittiği zaman turistler buradan Beşik Dağı’na tırmanacak. Attığımız ve atacağımız adımlar var. Sizin dualarınızı bekliyoruz."



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber