Çukurçayır-Boztepe durağında çıkan kriz sonrası Şoförler Odası'ndan açıklama

Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta; Kafanızın arkasındaki kirli düşüncelerle huzurumuzu bozamazsınız!

Çukurçayır-Boztepe durağında çıkan kriz sonrası Şoförler Odası'ndan açıklama

Haber61/Haber Servisi

Trabzon Şöförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Çukurçayır-Boztepe dolmuş durağında yaşanan son olaylar sonrası bir değerlendirmede bulundu.

1 yıldır dolmuş esnafı mağdur olmasın, değişimlerde sorun yaşanmasın diye mücadele verdiklerini ifade eden Trabzon Şöförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta şunları söyledi;

KURA İLE TAKSİ HATTI VERDİK

“Biz bütün dolmuş esnafımıza mesaj yoluyla ulaştık. Üyelerimizin hepsine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOM)’un aldığı kararları anlattık. Hepsi ile gidip konuştuk. 40 dolmuşun 80 taksiye dönüşeceğini ifade ettik.
Bazı duraklarda yoğun talep gelince hak yenmesin diye kura çekimine gittik. Sonra plakaları verdik. 
Karşıyaka Mahallesi’nde 14 dolmuşumuz taksi plaka talebinde bulundu, sadece 4 tane verebildik bunu da kura ile.. 
Ayrıca Beşirli Dolmuş durağından 16 talep geldi bizde 2 tane ancak verebildik. Bunlarıda kurayla tespit ettik. Mevcut taksilere zarar vermemek adına yaptık. 
Duraklarda böyle değişimleri adaletli bir şekilde sonuçlandırdık. 

BOZTEPE’YE 6 TAKSİ DURAĞI

Böylece taksi hatlarımızı, duraklarımızı her mahallede oluşturduk. 
Peki Çukurçayır-Boztepe’de ne oldu? Burada ise kimse gelip başvurmadı.
Dedikki “Gelin başvurun yerinizi de vereceğiz” 
Ama kimse gelmedi. Ardından çıkan kararları kura ile hatlara verdik.  729 dolmuş 689’a indi. Zaten büyükşehir belediyesi dolmuşun 40 adet azalmasını istiyordu.
Bizde dolmuş esnafımız mağdur olmadan bunu çözmek için yoğun çaba sarf ettik.
Çukurçayır’da taksiye dönüşen hatları verdik. Yer göstermek için Çukurçayır’a çıktığımızda dirençle karşılaştık. Taksi plaka verdiğimiz 6 hat sahibi şoför esnafımız, Boztepe Durak Başkanı ve arkadaşları  tarafından darp edildi.

Karakola gittiler. Durak başkanı savcı tarafından göz altına alındı. Ertesi gün denetimli serbest kaldı. Ancak adli soruşturma devam ediyor. 
 Baştan dedikki, devletin aldığı karar var arkadaşlar gelin şunu yapalım. Dinletemedik. 

ŞOFÖR ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ 

Boztepe Durak Başkanı Hüseyin Turgut Aydın hatlardan araçları çekince bir süre vatandaş duraklarda beklemek zorunda kaldılar. Buna karşılık Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu da durağa otobüs hattı koydu. 

Biz her zaman şoför esnafımızın yanında yer alıyoruz. Onların mağdur olmaması için elimizden geleni yaparken böyle bir uzlaşmazlıkla karşılaşmak bizi üzdü. 

ŞOFÖR ESNAFIMIZA ZARAR VERİYORLAR

 Şoför esnafımızın haklarını savunurken birilerinin bu konuda ters davranması, kendi bildiğini okuması, yalan yanlış iftiralarla sokak kanunlarına başvurması, doğru değildir. Bu davranışlar şoför esnafımız için verdiğimiz mücadeleyi sekteye uğratmakta kalmıyor, şoför esnafımıza zarar vermekten başka bir şey sağlamıyor. 

Trabzon’da yıllardır vatandaşıyla en yakın temasta olan dolmuş esnafı ile halkın arasındaki huzuru kimse kendi kafasının arkasındaki kirli düşüncelerle ve birilerinin güdümüyle bozmaya kalkmasın! Buna öncelikle başkan olarak sonra da bu şehrin evladı  olarak asla müsade etmeyeceğimin bilinmesini isterim. 

Boztepe Durak Başkanı Hüseyin Turgut Aydın’ın sorumsuca tavır alması, büyükşehir belediye yetkililerine yaptığı hakaretler sonrası, Boztepe dolmuş durağı üyeleri mağdur olmuştur. Bunun tek sebebi o’dur. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi kurumsal olarak  Hüseyin Turgut Aydın’a suç duyurusunda bulunmuşlardır. 
Olayın sonunda dolmuş esnafımızın mağdur olması bizleri kesinlikle üzmüştür.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber