Cora’dan Taşönü Mahallesi'nde inceleme: Çevresel şikayetler sona erecdek

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Araklı Taşönü Mahallesi'ndeki Katı Atık ve Bertaraf Tesisinde incelemelerde bulundu

Cora’dan Taşönü Mahallesi'nde inceleme: Çevresel şikayetler sona erecdek

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA dün Araklı Taşönü Mahallesi'ndeki Katı Atık ve Bertaraf Tesisi ve Biyo Enerji Santrali(BES) müştemilatında incelemelerde bulundu.

Katı atık tesisinin çevreye yaydığı kokuyla ilgili olarak yetkililerle görüşen Milletvekili CORA, kokunun en kısa sürede giderilmesi gerektiğini ifade ederek, yetkililerden sorunun en kısa süre içerisinde giderileceğinin sözünü aldı.

Araklı'daki katı atık ve bertaraf tesisinin 16 aylık kısa süre içerisinde kurulduğunu hatırlatan CORA, tesisin 450 milyon liralık bir yatırımla yapıldığını hatırlattı.

Taşönü Mahallesi'ndeki tesisin Türkiye'de tek olduğunu vurgulayan CORA, "Bu tesisimiz son teknoloji ile donatılmış eşi olmayan bir tesistir. Dünyaya örnek olabilecek bir tesistir. Vizyon projedir ve değerli bir yatırımdır. Buna benzer tesisler Avrupa'da 3 senede yapılırken biz 16 aylık kısa bir süre içerisinde tesisimizi kurduk. Katı Atık ve Bertaraf Tesisi 25 Aralık'tan itibaren faaliyetini yürütüyor. Burada yüzlerce insan istihdam ediliyor. Sadece Araklı'dan 80 kişi burada çalışıyor." dedi.

Tesisin etrafa yaydığı kokuyla ilgili yetkililerle görüştüklerini ifade eden CORA, "Yüklenici firma kokunun giderilmesi için yeni altyapı çalışmalarını 1 ay içerisinde faaliyete geçireceklerini ve kokunun giderileceğinin sözünü verdi. Etrafa yayılan kokunun mekanik bir arızadan kaynaklandığını, şu anda bir geçiş sürecinde olduklarını söylediler. Oluşan bakteriyi de ortadan kaldırmak için Japonya'yla bir çalışma yapılıyor. Gereken müdahaleler yapılınca sorun ortadan kalkacaktır. Bize bunun sözünü verdiler."şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber