Cora'dan Pekşen'in suçlamalarına cevap

O bina hakkındaki polemik büyüdü

Cora'dan Pekşen'in suçlamalarına cevap

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP Milletvekili Haluk Pekşen'in Sürmene'deki bir binanın fotoğrafı ile Ak Parti'yi eleştirmesine yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Salih Cora'nın açıklaması şöyle:

"CHP  milletvekili Haluk Pekşen sosyal medyada dolaşan bir paylaşımdan esinlenip, Sürmenedeki bir binayı konu ederek işin sağına soluna altına üstüne bakmadan bilgiden noksan, gerçekten uzak kendi tarzına göre bir açıklama yapmıştır.

CHP milletvekilleri son günlerde yaptıkları her açıklamaya sonradan bir düzeltme yapma ihtiyacı hissetmektedirler. bu da öyle olacaktır. Doğru bilgileri araştırmak yerine verdiğimiz cevaplardan ve sundugumuz belgelerden gerçeği öğrenmektedirler bu da  kötü bir alışkanlık tembel bir davranış biçimidir.

Sayın Pekşen kendi sosyal paylaşım sitesinden  Ak Parti Belediyeciliğine atıfta bulunurak başka sayfadan temin  ettiği  bir binanın resmini paylaşarak  doğa katlediliyor mesajı vermeye çalışmıştır.  Halbuki işin aslını küçük bir araştırmayla öğrenebilirdi ama tabiki Sayın Vekil her zaman ki gibi  bunu yapmadı ..

Sürmene ilçesi Oylum Mahallesi Çamurayağı Küme Evleri'nde yer alan binanın bulunduğu mahalle köy statüsünde iken arsa sahipleri tarafından o dönemin belediyesine müracaat edilmiş ruhsat istenmiş talebi kabul edilmediği halde inşaata  1990 yılında başlanmış kaba inşaatı 1995'te tamamlanmıştır.

15.07.2009 tarihinde bölgede yapılan kadastro çalışmalarında da yer alan kadastro bilirkişi tutanaklarında söz konusu alanda 8 katlı yapı olduğu beyan edilerek tutanak altına alınmıştır. Sözkonusu bina 29.09.2009 tarihinde kadastro kayıtlarına göre  yapı sahibi  Mustafa Akduman adına kayıt altına alınmış 2014 yılında Büyükşehir belediyesi kanunu kapsamında Oylum Belediyesi kapanıp Sürmene belediyesi sınırlarına katıldıktan sonra yapıda herhangi bir inşaat çalışması ve imalat yapılmamıştır.

Yani 1990 ve 1995 yılları arasında yapılan inşaat nedeniyle 2001 yılında kurulan Ak Parti'nin arasında hangi düşünce ile bağlantı kurulduğunu kamuoyunun takdirine sunuyorum.  Küçük bir soru sormak lazım inşaatın başladığı tarihte hangi parti iktidarda idi? Birisi iş olsun diye Trabzon merkezdeki Opera binasını, Boztepe'deki kızlar manastırını da Ak Parti yıktı diye sahte paylaşım yapsa korkarım ki hiç araştırma yapmadan onu da paylaşır haber konusu yapmaya çalışır diye korkuyorum.

Yeşile saplanan hançer arıyorsa istanbul ataşehir 'de ve diğer Chp Belediyelerinin bulunduğu illerde ki recidance ve kuleleri incelesin .o kulelerde hangi  Chp istanbul vekiline ait daire var.acaba kaç daire var.bunlara kim izin verdi .bu vekil ile imara  izin veren makam arasında bir yakınlık var mı? Bundan çevreci chp li vekiller rahatsızlık duyuyor mu?şişli de neler oluyor.konuşacak çok şey var

Hülasa  yapıcı muhalefete saygımız vardır.ancak böyle aslı astarı olmayan konular ile kimse meşgul edilmemeli. Bu binanın Ak parti belediyesi veya bizim dönemimizde bir kurum tarafından bu binanın ruhsatlandırıldığına veya yapı kullanma belgesi verildiğine dair delili varsa mahkemeye gitsin.maalesef aynı tarz aynı hezeyan."

BİNANIN SAHİBİ DE KONUŞTU
Cora'dan Pekşen'in suçlamalarına cevap


Sürmene İlçesi Oylum Mahallesinde yer alan binanın sahibi iş adamı Köksal Akduman konuştu, doğayı düşünerek binayı yaptıklarını savundu.

Kalabalık bir aileye sahip olduklarını kaydeden, doğayı düşünerek binayı yaptıklarını iddia eden iş adamı Akduman'ın sözleri şöyle:

'KALABALIK BİR AİLEYİZ'

"İşin aslına bakılırsa Sayın Pekşen’in söylemlerinde kısmen haklılık payı var lakin daha köylere ve yaylara çıkmadan Karadeniz ve Trabzon sahil ve merkezlerindeki usulsüz yapılaşmaya dikkat çekerse daha faydalı icraatlarda bulunmuş olur.

Biz kalabalık bir aileyiz vakti zamanında bu binayı inşa ederken bizde doğayı düşünerek yaptık, binada yaklaşık 18 daire var. Siz bunun yaygın inşa modeli ile yapıldığını düşünürseniz 18 ayrı ev yeri demektir.

1995-2000 YILLARI ARASINDA YAPILDI

O zamanda ekecek biçecek yer bulamazsınız. Biz de düşünerek 1995 ve 2000 yılları arasında bu şekilde yapının daha uygun olduğu fikrine vardık; yani sayın Pekşen’in iddia ettiği gibi yakın tarihte yapılmış bir yapı değildir hiçbir şekilde de rant amacı gibi bir şey söz konusu değildir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber