Cora: "Sorunlarımız torunlarımıza kalmasın"

AK Parti Milletvekili Salih Cora referandum çalışmalarını sürdürüyor.

Cora: "Sorunlarımız torunlarımıza kalmasın"

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora bugün Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü ve Düzköy'de ziyaretlerde bulundu.

Cora yeni anayasa değişikliği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçmişten örnekler vererek yeni anayasanın gerekliliğine vurgu yapan Milletvekili Cora, Türkiye’nin 60 yıldır mevcut hükümet sistemini eleştirdiğine dikkat çekerek, “Geçmişte yönetim sisteminden kaynaklı birçok sorun yaşandı.Her on yılda bir kurulmuş saat gibi darbeler muhtıralar yaşadık, siyasi partilerimiz kapatıldı , sağ-sol diye kardeşi kardeşe vurdurdular,faili meçhuller , Cumhurbaşkanı seçim krizleri, Cumhurbaşkanı - Başbakan kavgaları yaşandı, koalisyonlar nedeniyle oluşan istikrarsızlıklar, krizler, belirsizlikler , çözümsüzlükler, çatışmalar, milletvekili transferleri, bakan pazarlıkları yaşandı. Daha bir çok olay yaşandı. Bunların temel sebebi zayıf yönetimler çift başlılık ve koalisyon nedeniyle oluşan belirsizliklerdir.Bu sorunları torunlara bırakmayalım” ifadelerini kullandı.

Cora:

Miadını doldurmuş ve Türkiye'nin siyasi kültürü ile bir türlü barışık olmayan bu sistemin değiştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu sözlerine kaydeden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, ”Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ile seçilmiş bir Başbakan farklı siyasi kültürde olması ve benzer yetkilere sahip olması her zaman krize gebedir.Bunun yerine çift başlılığı ortadan kaldıran, Başbakanın yetkileri ile Cumhurbaşkanının yetkilerini birleştiren, Cumhurbaşkanına sorumluluk getiren, koalisyonları ortadan kaldıran, istikrarı hakim kılan bir sistem olsun, etkili ve hızlı karar alan bir mekanizma olsun. Yargı ideolojik olmasın tarafsız olsun, gençlerin önündeki yasakları kaldıralım siyasete dahil edelim, askeri mahkemeleri kaldıralım yargıda birlik olsun. Yargının meşruiyeti millete dayansın. Yasamada yürütmede doğrudan millet tarafından seçilsin. Herkes gücünü milletten alsın. İşte Türkiye bunun oylamasını yapacak. Ya istikrarlı ve güçlü ülke Türkiye için yeni sistemi ya da sürekli geçmişte yaşananların bozuk plak gibi tekrar edeceği bir Türkiye’nin yönetim modelinin oylanması yapılacak” dedi.

Cora:

Cora:
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler