Cora eyalet iddialarını yanıtladı

Milletvekili Cora iddiaları sert bir üslupla reddetti. 

Cora eyalet iddialarını yanıtladı
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Referandum kapsamı doğrultusunda çalışmalarını sürdürürken Milletvekili olma yaşanın 18’e indirilmesi konusunda net konuştu. Milletvekili Cora, Erkek endeksli bu düşüncenin yanlış olduğunu yeni yasanın kadınları da kapsadığını belirterek, Türkiye’nin spekülatif iddialarla eyaletlere ayrılacağı iddiasını sert bir üslupla reddetti. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Referandum kapsamında yaptığı ziyeretlerde yeni Anayasa ile ilgili olarak toplumu bilgilendirmeye devam ediyor. Trabzon ve ilçelerinde referandum çalışmalarını sürdüren Cora, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile  eyalet sistemine geçeceği iddialarına şiddetle karşı çıkarak, "Anayasa değişiklik paketinde eyalet getirilmesini öngören bir düzenleme yoktur. Kaldı ki eyalet kurmak için ille de hükümet modelini değiştirmeye gerek yoktur. Almanya da parlementer sistem var eyalet var. Amerika da başkanlık var eyalet var.Fransa da yarı başkanlık var, Latin Amerikada ve Türk cumhuriyetlerinde başkanlık var ancak üniter devlet yapısı vardır.Eyalet yoktur.Yani, eyalet hükümet modelinin bir unsuru değildir. Biz heryerden tek devlet tek bayrak diyoruz. Buna aykırı bir tutum içerisinde olmadık ve buna da hiç kimse tevessül edemez. Biz buna müsaade etmeyiz. Türkiye'nin gerçeklerine aykırıdır” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Avrupa'da seçilme yaşının 18-21 arası olduğuna dikkat çekerek, “Biz gençlerin önündeki bir yasağı ortadan kaldırıyoruz. Nasıl muhtar olabiliyorsa Meclis üyesi de, belediye Başkanı da, milletvekili adayı da olmasının önündeki engel de pekala kalksın .Yaş siyaset için tek başına bir kriter değildir. 18-24 yaş arasında ki bir gencin evlenme, memur olma, askere gitme, seçilme hakkı var.  Ancak onsekiz yaşına girer girmez hemen evlenmesi, memur olması nasıl mümkün olmadığı gibi Milletvekili olması içinde zaman gerekli. Vekillik içinde yaş tek başına yeterli değil. Şu anda Meclis'te 25 yaşında vekil maalesef yok. Seçilme yaşı 30 dan 25’e inmese idi ben 29 yaşında Milletvekili adayı olamayacaktım. Bu düzenleme 18 yaşını ilgilendirdiği kadar 24 yaşındaki bir genci de ilgilendiriyor. O’na da imkan sunuyor. Askerlik hususuna gelince bu düzenleme sadece 18-25 yaş arasındaki erkekler için değil, yanılgı aslında burada çünkü kadınlar içinde getirilmiş bir düzenlemedir” Atatürk gençliğe hitabesinde bu ülkeyi gençlere emanet etmiş gençlerdeki enerjiyi ve şuuru görmüş değer vermiş ancak birileri buna halen hayır diyor.Gençlere güvenin gençlerden kormayın .ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler