Çömlekçi’de yıkılan binalar tartışma konusu oldu: Vatandaş neden hala vergi ödüyor?

Ortahisar belediye meclisinin gündeminde Çömlekçi Mahallesinde yıkılan binalar vardı.

Çömlekçi’de yıkılan binalar tartışma konusu oldu: Vatandaş neden hala vergi ödüyor?

Haber61 - Haber Servisi / Ortahisar belediyesinin Şubat ayı meclis toplantıları devam etti. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP grup başkan vekili Turgay Şahin, Çömlekçi’de acele kamulaştırma ile yıkılan binaları gündeme getirdi.

Vatandaşın yıkılan binaları için hala vergi ödediğini belirten Şahin “ “Vatandaşlar beni birkaç günden beri arıyorlar. Çömlekçi’de Sayın Cumhurbaşkanımızın acil kamulaştırma kararı ile kamulaştırma gündeme geldi. Kamulaştırmanın ana gayesi şu. Vatandaşlara bir fiyat belirleniyor. Bankaya parası yatırılıyor. 15 gün içerisinde tebligat yapılıyor. Vatandaşın evi yıkılıyor. Vatandaşlar da diyor ki. Acil kamulaştırma yapıldı. Binamız yıkıldı. Ortahisar Belediyesinde hala bina gözüküyor. Bize de ister istemez emlak vergisi tahakkuk ettiriyorlar. Bu konuda Büyükşehir’e müracaat ettik. Bize ‘kamu devri yapmadığınız için yapacağımız bir şey yok’ dediler. Kamu devrinin de yapılabilmesi için vatandaşlar verilen paraya rıza göstermediği için mahkemeye dava açabilmeleri için de Büyükşehir Belediyesinin bunlara dava açması gerekiyor. Ortahisar Belediyesine gelmişler. Yıkılmış binanın arsasını üzerinize tescil yaparsanız biz sizden arsadan vergi alırız. Adam diyor ki ‘Arsa da benim değil.’ Vatandaş bu konuda çok mağdur. Bu konuda çözüm bulunsun.” İfadelerinni kullandı.

Meclis üyelerine “Mahkemenin tescil kararını vermesi gerektiği, binalar yıkıldığında verginin binadan arsaya düşürüldüğü” bilgisi verildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet metin Genç ise “Acele el koyma ile binayı yıktık. Mahkeme sonucunda 6 ay sonra tescil olacak. O 6 ayda vatandaş neden ödesin. Bir değerlendirelim bunu. Gerekirse görüş alırız.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber