Çömlekçi, Millet Bahçesi, Planetaryum ve Akçaabat Pazar yeri projelerinde son durum

Başkan Zorluoğlu, Çömlekçi, Millet Bahçesi, Planetaryum ve Akçaabat Pazar yeri projelerindeki son durumu anlattı.

Çömlekçi, Millet Bahçesi, Planetaryum ve Akçaabat Pazar yeri projelerinde son durum

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Belediye Meclisinde devam eden projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Planetaryum, Akçaabat Pazar yeri projesi, Millet Bahçesi ve Çömlekçi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu şunları söyledi;

PLANETARYUM PROJESİ

Planetaryum’da 5 tane atölye olacak. Hedefimiz Trabzon’un tamamında çocuklarımızı buraya getirmek ve çocuklarımızın bilimle buluşmasını sağlamak. 01.07.2021 tarihinde de ihalesini yapacağız. 

AKÇAABAT PAZAR YERİ VE OTOPARKI

Akçaabat pazaryeri ve otopark yapım yeri ihalesini gerçekleştiriyoruz. 14.07 2021 tarihin ihalesini yapacağız.

MİLLET BAHÇESİNDE SON DURUM

Ortahisar Millet Bahçemiz çok güzel destinasyon oluyor. Orada Büyükşehir Belediyemizin iki dokunuşu ve biri kaykay pisti diğeri buz pistidir. Kaykay pistine İstanbul’dan gelecek sanatçılar grafiti yapacak. Güzel bir görüntüye kavuşacak.  Geçici kabulü yapıldı. Ufak tefek dokunuşlar var. Orayı artık devralıyoruz. Orada çok güzel bir etkinlik çayırı oluştu. Birçok faaliyet orada gerçekleştirilecek. Hastane tarafındaki binaların kamulaştırılması tamamlandı. Burada 14 yapının kamulaştırılması devam ediyor. Oraya bir süre verdik. Oradaki binaların yıkımına başlıyoruz.

ÇÖMLEKÇİ PROJESİ

Çömlekçi bölgemizle ilgili kamulaştırma noktasında daha ilgiliyiz. Birinci etap devam ediyor. Şimdi ikinci etaba yoğunlaştık. Projeye kamulaştırma etabı devam ediyor. 39 arsanın kamulaştırması devam ediyor. Tahliye işlemi de devam ediyor. Burada 12 Haziran’dan itibaren yol üzerindeki otellerden başlayarak yıkıma başlıyoruz. Oradaki minibüsleri yeni yerine taşıdık. O bölgede otellerin yıkımı ile projeye hız kazandıracağız. "

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin Başkan Zorluoğlu’na sorular yönelterek şunları söyledi;

“Birkaç sorum var. Güzel bir yatırım Ganita’dan Faroz’a kadar ortasında da Pazarkapı. Burada daha önce bir kısım vardı. 4. Etap denilen. Oradaki durum nedir. Hak sahipleri de merak ediyor.

Sahil düzenlemesi ile ilgili 10 yıl önce başlanan Gülcemal denilen bir proje var. Burada bugün ki para ile 50-60 milyarlık bir proje var. Orada bir liman var deniz dalgaları mahvetti. Burada siz bir şey yapamaz mısınız?

Orada bir koku vardı. Kredi istendi. Oradaki menfezlerin uzatılması işi vardı. O iş devam ediyor mu?

Orada KTÜ ile bir çalışma var dediniz. Toprak döküm alanı ile alakalı bir haber okudum 400 döküm alanı tespit edilmiş. Artık oraya hafriyat dökülecek mi? Oranın durumu ne olacak?

Başkan Murat Zorluoğlu sorulara şöyle cevap verdi;

“Buradaki her bir üyemiz yerel bir parlamenter gibi hizmet ediyor. Buradaki meclis üyelerimiz vatandaşların isteklerini gündem yaptıkları için memnunuz. Elimizden geldiği kadar cevaplarız, değerlendiririz. Galyan’da bir inisiyatif alarak çalışma başlattık.

Pazarkapı kentsel dönüşümle alakalı görüşmelerimiz dürüyor.

TOKİ tarafından orada bir proje yapılıyor, bizimle paylaşılacak. TOKİ üzerinden mi çevre şehircilik üzerinden mi, ileriki zamanda belli olacak vatandaşımızla paylaşacağız. Oradaki vatandaşlarımızı esnafımızı mağdur etmeden bir çözüm bulacağız.

Karayollarımın tahkimatı ile ilgili eksikliği giderecek bir çalışma yapıyoruz. Bu ne anlama geliyor. Ben orayı kafamda ikiye ayırdım. En batıdaki yuvarlak kütle 250 dönümlük ikinci bölümdür. Daha sonra Faroz’a uzanan alan.

Biz birinci alana yoğunlaştık. Liman olan bölüm Yaklaşık 450 milyonluk bölümdür. Ulaştırma Bakanlığı karşılayacak. Sayın bakanlarımıza ve vekillerimize teşekkür ediyoruz. O çalışma devam ediyor. O 250 dönümlük alanın tasarım çalışması devam ediyor.

Bir çalıştay yapmıştık 23. Çalıştayı yapıp bu projeyi size sunacağım, meclise de sunacağım. Öncelikle 1. etaba başlamak. Yatırımcı bulup orayı değerlendirmek. Trabzon’un beklediği Mega Lunapark meselesi orada çözülebilir. Dolgu işini bitirdik. Dolgu doğuya doğru olmayacak. Orada bir sahil oluştu. Faroz’a doğru. Oradaki 1KM’lik plaj meselesi değişmedi. Faroz Balıkçı Barınakları ile Beşirli alanındaki 1 KM’lik alana plaj yapacağız.

Konu ile alakalı sanat yapısı tamamlandı üstü dolduruluyor.  Zaman zaman bir arkadaşımızı gönderiyorum bak bakalım koku var mı diye. Orada bir koku yok. Ama Ayasofya’nın ön tarafında bazı menfezlerde kanalizasyon olduğunu biliyoruz. O konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile görüşüyoruz. Artık o bölgede koku olayı yaşanmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler