"Çocuklara tecavüz edebilenler insan değildir"

Ayvazoğlu açıklama yaptı

"Çocuklara tecavüz edebilenler insan değildir"
Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, 3 yaşındaki çocuğun istismara uğramasına tepki gösterenler arasında yer aldı. 

Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  Suç ve suçlu skalası her geçen gün genişliyor. Düşünsel ve toplumsal arka planlarımızın meşrulaştırdığı ya da reddettiği yeni tanımlar oluşturuyoruz. 

Tanımı, tarifi, değerlendirmesi, kritiği yapılamayacak, adına istismar, taciz, tecavüz ne derseniz hafif, karşılıksız ve geçersiz kalacak bir acının içinden geçiyoruz günlerdir. Acının içinden geçiyoruz dememe bakmayın, biz acı duyduğumuzu zannediyoruz ama acı en son 3 yaşında bir çocuğun korku dolu gözlerinde ve serçe kalbinde mühürleneli çok oldu.

Suçlara, niteliğine göre uygulanacak ceza ve müeyyidelerin caydırıcılığı ya da suçluya yönelik rehabilitesi görece mümkün olabilir diye düşünenlerdenim. Ancak bir çocuğa yanaşmanın karşılığını verebilecek bir sosyal kontrol yaklaşımının içinde olabilecek bir ruh ve mantalite intiharının faili olamayacak kadar katıyım. Yavrularımıza değil dokunmayı, yan gözle bakabilecek her canlıya 'katli vaciptir' hükmünün dahi bir kısas olamayacağına inanıyorum.

Bu nedenle ölümün bile kurtuluşları olduğunu düşündüğüm bu sapkınlara suçlu diyerek suç eylemini bile kirletebilecek bir yaptırım öngöremiyorum. Öngörebildiklerimi de buradan yazamıyorum.

Doğum sancısı ve evlat acısından daha büyük bir eşikte dayanması,susması ve yaşaması beklenilen bir anneyi ne rahatlatacaksa o yapılsın. Çocuklara yaşatılan korku ve acı dolu o zaman diliminin idam sehpasına vurulacak bir ayak darbesi ile eşitlenebileceği yanılgısına düşülmesin. Hele hele hiç kimse "bu bir hastalıktır ve o insanlar da topluma kazandırılmalıdır" gibi hümanist bir tespit cinayetine yeltenmesin.

İnsanlar topluma kazandırılabilir ancak unutulan birşey var; çocuklara tecavüz edebilenler insan değildir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler